Proč LEDka v schodišťovém tlačítku spíná schodišťový automat?
Žvak Petr:
Volal mi známý, že vyměnil rozbité schodišťové tlačítko za nové ale s doutnavkou. Použil už nové s diodou.
Hned po připojení vodičů se světlo rozsvítilo, po čase zhaslo ale už rozsvítit nešlo. Po odpojení a opětovném zapojení to samé. Dnes se tam nedostanu ale myslím si, že přes doutnavku se dostává napětí stále na cívku. Existuje jiný typ tlačítka, nebo vyměnit automat za jiný. Přepojování v krabicích 8 poschoďového domu se mi nechce.
Pavel Horský:
Přečtěte si znovu svůj příspěvek.
Nějak jste se do toho zamotal.
Tak jaké je tam tlačítko?
S LEDkou nebo s doudtnavkou?
Volal mi známý, že vyměnil rozbité schodišťové tlačítko za nové ale s doutnavkou. Použil už nové s diodou.
David Hruda:
Citace: Žvak Petr 25.03.2018, 10:51
Volal mi známý, že vyměnil rozbité schodišťové tlačítko za nové ale s doutnavkou LED. Použil už nové s diodou.
Hned po připojení vodičů se světlo rozsvítilo, po čase zhaslo ale už rozsvítit nešlo. Po odpojení a opětovném zapojení to samé. Dnes se tam nedostanu ale myslím si, že přes doutnavku LED se dostává napětí stále na cívku. Existuje jiný typ tlačítka, nebo vyměnit automat za jiný?. Přepojování v krabicích 8 poschoďového domu se mi nechce.
Trochu nesrozumitelné napsané.
Taky jsem se s tím setkal a nakonec jsem musel vřadit relé, které je spínané tlačítky a dává povel schodišťovému automatu.
Žvak Petr:
Jo... omlouvám se - sám bych tomu nerozuměl (zle)
Měl před bytem obyčejné bez kontrolky.
Koupil už klasické s kontrolkou (označení 3553).
Už při připojení sepne. Potom relé odpadne a nelze sepnout.
Žvak Petr:
Ta kontrolka v tlačítku překlemuje kontakty tlačítka.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana