Co znamená zvoneček na displeji elektroměru?
Vratislav Fugl1:
Na displeji 3fázového elektroměru svítí "zvoneček", je to známka poruchy, pokud vím, ale o co komkrétně může jít?
ACEOF ACES:
Může to znamenat např. napadení elektroměru, otevření krytu elektroměru, indikace sejmutí krytu svorkovnice aj.
Jiří_Hrubý:
Je to tak. L&G tak signalizuje napadení elektroměru. Raději ihned nahlasit, pokud jde o fakturační.
Vratislav Fugl1:
No jo, napadení,.... Ale elměr je v domě, skříň ani dům nejsou veřejně přístupné. Nikdo se v tom nehrabal.Spíš jsem se klonil k nějaké havárii v zapojení. Navíc jim prý při zapnutí boileru okamžitě, max po několika vteřinách padá centrální chránič. Já osobně jsem o 150 km dále, nemám možnost vidět na vlastní oči. Jinak, není-li bojler zapnutý, tak OK. HDO? Chránič? Třeba se někdo s něčím podobným setkal. Výsledek na místě samém neznám, jen mi to vrtá v hlavě. Až budu vědět, napíšu to sem. Zatím nevím a tak se ptám.
Jan Franěk:
Citace: Vratislav Fugl1 21.03.2018, 16:19
Spíš jsem se klonil k nějaké havárii v zapojení. Navíc jim prý při zapnutí boileru okamžitě, max po několika vteřinách padá centrální chránič.
Zapojené L cívky stykače bojleru za Chráničem a N mimo chránič (od HDO). Školácká závada ;)
Taky se může jednat o spojené N a PE kdekoliv v síti a chránič padá pokaždé když se zapne větší zátěž.
To jsou dvě nejčastější závady u padajícího proudového chrániče.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana