Opravdu rozvodná síť v Srbsku a Kosovu zpozdila kmitočet mnoha zemí?
Miroslav Hlaváč:
Citace: Jiří Schwarz 09.03.2018, 21:44
Něco se děje, protože používám jeden historický radiobudík a po několika létech, co jsem na něj nemusel sahnout, jsem už od začátku roku přidával už 5 minut a ještě to je o nějaké vteřiny pozadu.
Za zajímavou informaci bych považoval kdyby měl někdo možnost seriozně zjistit jaký je zhruba výkon celé soustavy, která je v Evropě propojená, a o jaký pokles výkonu se jedná, když to už nešlo utáhnout dostupnými zdroji
a jestli nehrozilo to, že by se některé zdroje začaly odpojovat kvůli přetížení a jestli nehrozila řetězová reakce a nejsme na hranici BlackOutu
Aby to nakonec nevyrvalo topičovi v Temelínu lopatu s uranem z ruky... :D :D :D
Jiří Kubík:
No - ale musím říct, že jsem myslel že máme tu soustavu tvrdší.
To si myslí většina mužů,nejen elektrikáři... Ha Ha Ha..berte prosím s humorem...
Nejhorší je, když to ještě kolísá ...
Citace: Jiří Schwarz 09.03.2018, 21:44
...Za zajímavou informaci bych považoval kdyby měl někdo možnost seriozně zjistit jaký je zhruba výkon celé soustavy, která je v Evropě propojená, a o jaký pokles výkonu se jedná, když to už nešlo utáhnout dostupnými zdroji
a jestli nehrozilo to, že by se některé zdroje začaly odpojovat kvůli přetížení a jestli nehrozila řetězová reakce a nejsme na hranici BlackOutu
Ono zdrojů bude určitě dost, ale
já to pochopil tak, že to byly jenom nárazy, kvůli kterým se další zdroje nepouštěly.
Ani by to nestihly vyrovnat, než najedou.
Všude se z ekonomických důvodů s nějakými velkými zálohami nepočítá.
Zdroje jedou podle předpokladů a sjednaných hodnot.
Hlavně se předpokládaná soudobost.
Když se na to někdo vykašle, tak můžeme být potmě hned.
Musíme jenom doufat, že při pořádném průšvihu zafungují ty výše uvedené ochranné systémy.
Nebo dojde k rozvoji bateriových úložišť.
Už prý bude klid, Srbští a Kosovští soudruzi už jsou zase kamarádi.
Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Kubík 09.03.2018, 22:17
já to pochopil tak, že to byly jenom nárazy, kvůli kterým se další zdroje nepouštěly.
Ani by to nestihly vyrovnat, než najedou.
Všude se z ekonomických důvodů s nějakými velkými zálohami nepočítá...
Samozžejmě se nestihne reagovat okamžitě. Bývalo ale dobrým zvykem to v průběhu 24 hodin dorovnat. Vypadá to, že tento zvyk byl tiše opuštěn, a vyplavalo to na povrch až při větším rozkolísání.
Jiří Kubík:
Citace: Fuk Tomáš 09.03.2018, 22:36
...Bývalo ale dobrým zvykem to v průběhu 24 hodin dorovnat. ...
Já jsem to tady zmiňoval.
Pokud se pamatuji tak tenkrát byl pro soustavu RVHP jeden dispečink v Praze.
Soudruzi se domluvili a na chvíli přiložili pod kotle.
Dneska to asi žádnou centrálu nemá, tak se na to kašle.
Ono o těch pár Hz denně ničemu nevadí a kdyby byly všude hodiny řízené
krystalem, tak se na to ani nepřišlo.
Prý se to nasčítalo za leden a únor.
Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Kubík 09.03.2018, 22:55
Soudruzi se domluvili a na chvíli přiložili pod kotle.
On někdo musí rozhodnout, kdo to dopumpuje, a tomu to někdo musí zaplatit. Možná, že problém zůstal nedořešen v této rovině, tak se to nechalo koňovi, ten má větší hlavu. Ono to asi opravdu ničemu nevadí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana