Jaké retro spínače a retro zásuvky doporučíte?
Vratislav Fugl1:
Wiki: "Oranžérie je druh uzavřené, zejména zámecké stavby s velkými okny a vytápěním, která slouží k přezimování choulostivých dřevin v malých nádržích a květináčích. Jak název napovídá, byla původně určena především k pěstování citrusů. Využití nachází i pro další subtropické rostliny a jejich rozmnožování, tedy k účelům, pro které se později začaly stavět skleníky."
Tak až se to správně odvětrá, odvlhčí, vysuší a pod., mohou tam dát suchomilné rostliny. Na mě ta debata tak začíná působit. :) A problém bude vyřešen. Ještě čekám, že se navrhne používat vhodné retro spínače s malým krytím, pro ovládání ŘJ malým napětím...Ale co ty zásuvky,že. ??
PS: berte jako odlehčení, ne jako rýpání!
Pavel Horský:
Objekt oranžérie..... dvě místnosti. Malá je skládek, kde je malá šachta s vodovodní přípojkou a kohoutem k připojení hadice. Tato místnost je nevytápěná. Vedlejší, větší místnost bude vytápěna (temperována) na požadovaných max. 5°C podlahovým el. topením (vymyslel Ing. zabývající se topením). V požadavku bylo rovněž napájení ventilátoru, který bude řízen hygrostatem.
Mě se obyčejné spínače v IP40 v těchto prostorech moc nelíbí.
Za krátkou dobu budou strojky orezlé a pak přijde nějaký chytrolín a řekne "ten Horský je blb. Co to sem navrhl?!".
Nějaké bazénové odvlhčovače a podobné vychytávky nepřicházejí v úvahu :-)
Václav Třetí:
Citace: Pavel Horský 02.03.2018, 16:30
... kde vzít retro spínače a zásuvky v provedení montáže pod omítku v krytí min. IP44. Mimo vyloženě hnusných bakelitových komponentů určených pro montáž na omítku jsem nic nenašel ...
Toť otázka, na kterou asi není uspokojivá odpověď. Důvod je jednoduchý, není co okopírovat, protože co pamatuji, tak to ani neexistovalo. Běžné bývalo v tomto případě použití přístrojů na omítku i pod omítkou. Není to úplně správné, ale odpovídalo by to i způsobem montáže.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana