Lze posunout stropní osvětlení v panelu o 50 cm?

<< < (2/4) > >>

Juraj Rojko:
V případě posunutí o 50cm bych přemýšlel, zda by byla taková tragédie, kdyby ten kabel byl přiznaný na povrchu...

Citace: Patrik Mlynar  24.02.2018, 21:44

Drazkovat panel zo spodnej strany urcite nie, tam je najvacsie namahanie. pozrite si, co sa deje s obkladackou, ked ju narezu tenuckym rezom a potom sa zlomi presne v tom mieste...

Až na to, pro pevnost ve spodní části ŽB stropu není určující povrchová vrstvička betonu na spodní straně a princip dělení skla a obkladů spočívá v úplně něčem jiném, než ve vytváření tenoučkého řezu. (Tím ale opravdu nechci nabádat k bezhlavému řezání do panelových stropů.)

Fuk Tomáš:
Citace: Juraj Rojko  25.02.2018, 20:32

V případě posunutí o 50cm bych přemýšlel, zda by byla taková tragédie, kdyby ten kabel byl přiznaný na povrchu...
Přesně. Já jsem to řešil použitím chromované tyče s držáky ze závěsného programu Tescoma Monti :-)

Jiří Schwarz:

... kdyby ten kabel byl přiznaný na povrchu...

Někdo je alergický na kousek lišty, někomu se např. KOPOS Elegant líbí, především pokud se nalepí na obě strany, že celý strop jakoby rozdělí...

Zdenek Hejčl:
Na tyto úpravy používám oblou lištu LO 35 a krabičku.
Při rekonstrukci nové vedení  ve stropu pomocí dutin v panelech v postatě kdekoliv. Jen se musí sekat na kraji a na vývodu...

Elena Kralova:

Priznany kabel uz budeme mit nad jidelnim stolem. Kdyby byl o metr dal lustr s kabelem, tak to zrovna neni nejlepsi. Ten obyvak je hodne maly, cca 4,8m x 3,4. Momentalne je stropni osvetleni nevhodne uprosted obyvaku, ale radi bychom udelali dve zony (obyvak a pak jidelni kout). Planujeme tam dat toto svetlo https://www.philips.cz/c-p/4902031P1/instyle-stropni-svetlo
Precetla jsem toho za vikend pomerne hodne a prijde mi, ze jsoudva tabory. Nekdo rekne, ze 50 cm do male hloubky je nic, druhy ze to je problem. A pak babo rad.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana