Jak fakturovat elektromontážní práci bez zkoušek na TIČR?

<< < (2/2)

František Šohajda:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  11.02.2018, 13:16

Předpokládám, že pod pojmem "strojek" je myšleno telekomunikačn í zařízení do 50V. Pak opravdu žádný papír nepotřebuje.

Já měl na mysli strojek od vypínače.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: František Šohajda  11.02.2018, 14:05

Já měl na mysli strojek od vypínače.

To pak ano.

Miroslav Minařík:
Prakticky by šlo o to, že by 6§ dělala pro jiného 6§ všechno jako obvykle, jen by mu to fakturovala v rozsahu §4 jako osoba poučená.
To není nic, proti ničemu. Jde o odpovědnost, nic víc. A co se týká odměny, ta se neodvíjí od této skutečnosti "pomocných prací". Klidně může vaše pomocné, či dokončující práce ohodnotit za 1500,- na hodinu. To je otázky smlouvy o dílo, resp. dohody vás dvou.

Takto koexistuje asi půl republiky. Jen to nesmí mít charakter Schwarz systému, ale to je jiné téma.

Jan Bocek:
Citace: Miroslav Minařík  11.02.2018, 09:45

Pro koho je nutný přesný detail ve faktuře?
Faktura má v řádku stručný popis a množství.

Přesně tak.....vše bylo řečeno a mnoho napsáno mezi řádky.
V rámci subdodávek léta dostávám faktury, kde je uvedeno:
Fakturujeme vám za služby, dle vaší objednávky....
následuje množství, jednotková cena, DPH, celková cena, nic víc.

Pro mne ale i FÚ je důležité, aby bylo v hlavičce dodavatele i odběratele uvedeno IČ, případně DIČ a ostatní identifikační znaky jakou má faktura mít. Pokud nemá dodavatel IČO nemá účet a není plátcem DPH, tak je pro mne nezajímavý.

Citace: Tomášnwk  10.02.2018, 19:55

Vše samozřejmě po mě známý zkontroluje a vyzkouší za vše ručí on,  popřípadě revizák.
Defacto budeme pracovat spolu, takže na vše dohlíží, učí mě atd.

Zde jste si již odpověděl sám. Budete dělat jen subdodávky. To je běžný způsob a určitá forma obchodního vztahu. Platíte si svoje zdravotní a sociální pojištění a pak příjmy zdaníte. Případně odvádíte DPH.

IM:
Citace: Jan Bocek  11.02.2018, 18:22

...a není plátcem DPH, tak je pro mne nezajímavý.

A co subdodavatel, např. projektu, který není plátcem DPH, je také nezajímavý? ::)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana