dakujem, toto som potreboval (na nete som nasiel iny manual k spinacu a tam to bolo trosku zlozitejsie znazornene...)
Zial na nasej skole nas bombardovali inymi informaciami zo sveta elektrotechnik
y... a po ukonceni SS nevedeli chalani zapojit krizovy vypinac, ale my s tym tazko nieco spravime

Ja som doteraz dokazal zit bez informacie ako zapojit stykac a teraz ked ho budem potrebovat musim si informacie dohladat alebo sa spytat...
Este jedna vec by ma zaujimala, udaj o
napati ovladacieho obvoduTen ovladaci obvod bude vlastne tlakovy spinac cize si musim zvolit vykonovy stykac s hodnotou 240VAC. Taktiez hodnota menoviteho prudu som zvolil 12A koli silnejsim kontaktom aby som mal rezervu. Co sa tyka pomocnych kontaktov tie pravdepodobne nebudem vyuzivat na nic - ochranu motora riesim motorovym spustacom.
No neviem. Ono každe relé by malo mať aj návod. Pretože čo som našiel na nete svhemu boli vyvody uplne inak farebne. I keď táto dáva väčší zmysel nakolko na tej mojej bol spínaný N pól.
A takisto je vela druhov... niektore napajanie vyuzivaju i na spinanie, ine majú zvlášť vodič. Niektore maju vypínaci kontakt, ine zapinací ine oba...