Z jakých příčin může současně odejít více žárovek?
Jiří Schwarz:
Citace: ACEOF ACES 31.01.2018, 12:39
...jsou-li ty vodovodní trubky ještě jinde skutečně spojené s PEN.
Problémy se ale objevují právě když je to naopak, když ty rozvody vody nebo dokonce plynu "suplují" nějaký "hůře vodivý" PEN
Ludvík Kubík:
Citace: Vojta Bureš 29.01.2018, 19:36
Témat na odcházení žárovek je tu mnoho.
Já bych se chtěl poradit s konkrétním případem.
Bohužel není možné provézt měření v bytě.
Rozumím tomu dobře, že není možné provést měření v tom bytě, kde ty žárovky odcházejí?
ACEOF ACES:
Z toho popisu nedokážu určit zda jde o závadu PEN nebo pospojování, o vadný jistič nebo o jinou závadu nebo vliv z vnějšku.
Václav Třetí:
Stát se může skoro vše. Také jsem hledal závadu na objektu, kde si správce nakoupil celou 100 ks krabici vadných žárovek. Každá druhá nebo třetí praskla hned po zapojení, ty zbylé svítily jen několik dní. Nikoho nenapadlo, že jsou vadné žárovky...
Po změření několika okruhů bylo zřejmé, že problém je někde jinde. A po vyzkoušení zbylých asi 40 žárovek v dílně, kde jich na první pokus prasklo asi 15, bylo úplně jasno.
Vojta Bureš:
Citace: Ludvík Kubík 31.01.2018, 20:15
Rozumím tomu dobře, že není možné provést měření v tom bytě, kde ty žárovky odcházejí?
Ano, byt je pronajatý a nájemci se o tom zmínili při prodlužování smlouvy. U předchozích nájemců byly při předávání byly v bytě ještě funkční původní klasické žárovky (1,5 roku provozu). Před nedávnem se tento problém v naší lokalitě vyskytoval, mnoha lidem odcházely LED žárovky, ale teď už by to mělo být OK, nicméně jsem psal na EON. https://www.denik.cz/ekonomika/vypadky-elektricke-energie-suzovaly-uherskohradistsko-20171123.html
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana