Jak lze řešit zásuvku překážející nábytku u stěny ?
Jiří Schwarz:
Ne a ne a ne!
Nečekejte, že vám nějaký odborník posvětí nějakou prasárnu na rozvodu v TN-C s Al vodiči.
Jakýkoliv spoj na Al vodiči na nepřístupném místě (za nábytkem a je jedno, jestli je to zásuvka nebo ji nahradíte jen krabicí) neumožňuje splnit požadavek na kontrolu spoje a dotažení podle potřeby.
I od zásuvky, ve které není nic připojeno, jen jsou tam spoje, kterými prochází proud, může vzniknout požár!
Za mě jednoznačně "vytrhat, vyměnit" rozvody...
Je smutné kolik prostředků dokážou lidi nacpat do podlahy, obložení, nábytku, elektroniky,... ale "na dráty kašlou, protože to není vidět a tak se s tím nemohou pochlubit..."
Rozvodak:
No abyste se nedivil kolik sousedů má už nové rozvody v paneláku.
Ono totiž TNC v hliníku nestojí za nic moc. Vzhledem k vašemu přístupu bych očekával, že tuhle instalaci elektrikář viděl naposled když se to stavělo.
Právě tyhle nenápadné spoje mohou být zdrojem požáru nebo životu nebezpečných poruch. Proto by tam nemělo být nic přiraženého "nafest".
Naše rady jsou stejně zbytečné, nakonec si to zbastlíte po svém.
Každý svého štěstí strůjce.
Miloslav007:
Citace: Jiří Schwarz 21.01.2018, 12:21
Za mě jednoznačně "vytrhat, vyměnit" rozvody...
.
O.K. díky za radu - neregistroval jsem se tady, abych si něco dělal po svém a riskoval - já sám nic řemeslného neovládám - zavolám elektrikáře a nechám si posoudit stav resp. tedy udělat návrh na výměnu rozvodů - já teoreticky nemám problém s novými rozvody nebo že to stojí peníze - mohu to nechat udělat později a nábytek prostě posunu jinam zatím, ale nevím vůbec co to obnáší ta výměna rozvodů ? O peníze tady nejde ....
.
Odkud kam ty rozvody povedou a co všechno se musí na stěně či podlaze rozbít a zlikvidovat ? To si neumím představit jak by to probíhalo a kolik bordelu u toho všude bude ? Třeba zatím jen u těch dvou zásuvek v tom poslednímmzast rčeném pokoji v samém rohu paneláku ....celou kuchyň a jádro mám nové, tak jsou udělány nové rozvody všude v koupelně a kuchyni - ale v ložnici, obýváku, síni a tomhle pokoji jsou tyhle staré zásuvky ....to abych se odstěhoval, až mi budou dělat novou elektriku
momentálně jsem ovšem v časové tísni, truhlář mi doveze rozložený nábytek na zakázku a bude mi to ležet v pokoji k montáži, kterou mi bude dělat - těžko mi někdo nakluše udělat do pátku nové rozvody - sehnat někoho, kdo mi to udělá, bude taky maso v nějaké dohledné době - a zásuvky tedy zatím nechám, jen tam vrazím tu placatici a přirazím to, jinak to nejde - kromě toho volné jsou všechny až teď na tyhle dvě kam přistavím skříň a skříňky
Jiří Schwarz:
Asi jste se mě zeptat o něco dříve...
Existují věci, které umožňují "mírně netradiční řešení", např. když si někdo umí a chce pohrát s něčím jako "KOPOS LP 35 HD"...
Vratislav Fugl1:
"KOPOS LP 35 HD"
Ano, pokud tam již podobná není!! ;) Ne-li, truhlář vymění, elektrikář zapojí, a časově úplně něco jiného, než rvát ze zdi. Pokud to není v podlaze.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana