Musí HDO spínat pouze "po drátech"?
Jiří Bartoš:
Á, můj příspěvek byl zdá se smazán. Patrně jsem se nedržel původní otázky nebo pravidel diskusí. Musím se pro příště polepšit.
Hynek Bureš:
Ještě včera večer tady někde byl, čistič z něho stvořil nové téma. Ale teď to téma zaboha nemůžu najít :-\
Čističův mladší brácha.:
ano je to zde : http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,4205.0.html
Martin Skopal:
Citace: Kamil Novák 13.12.2006, 22:09
Máte prosím někdo zkušenost, jak se tváří ČEZ na řešení, kdyby HDO nespínalo stykač blokovaného okruhu klasicky pomocí vodiče ?
Když je technicky jednodušší, aby za HDO byl zapojen bezdrátový vysílač a u stykače blokovaného spotřebiče (okruhu) bude bezdrátový přijímač, budou hodně protestovat ?
Jsem si jist, ze nikoliv. Podle pravidel priznani konkretniho dvoutarifu jste povinen zajitit, aby velke spotrebice byly po dobu trvani vysokeho tarifu odpojeny. CEZ Vam k tomu poskytuje signal HDO. Zpusob, jakym privedete signal ke spotrebici je Vase vec. Jedinou podminkou je samozrejme pouziti takovych zarizeni, ktera splnuji podminky porovozu na elektricke siti (jsou ve shode). S ryze amaterskym "neschvalenym" zarizenim neuspejete.
Martin Formánek:
Přeji
Dovolte mi jeden příspěvek do vaší diskuse z pozice výrobce systému BOSys firmy ENIKA
Ohledně bezdrátového přenosu signálu HDO a frekvence 433,92 MHz nemohu souhlasit s faktem že frekvence je více zarušena naž 868 MHz.
Bezdrátové komponety jsou kódovány a kódy obsahují plovoucí část, konkerétně vysílač stavu kontaktu TX Signal U DIN používaný právě pro přenos signálu HDO ještě navíc disponuje refreshý vysílání, Je ho možné vybavit externími prvky kde se výrazně zvýší dosah zařízení.
Všeobecně je nižší frekvence lepší pro prostup materiály. Samozřejmě každá frekvence má své kladya zápory ale rozhodně neplatí že 868 méně vytížena než 433 MHz. Pokud dojde k současnému vysílání několika zařízení tak se logicky pásmo zahltí. Ale je to zapředpokladu že dojde k vysílání opravdu ve stejném okamžiku.
Otázku použití vysílače v elektroměrovýc h sloupcích se chystáme urychleně řešit. Někde je vše bez problémů a někdy to prostě nejde.
Budeme připravovat jednání s čezem o podmínkách a možnostech použití.
Vysílače signálu HDO velmi ušetří práci a peníze investorů a jedná se o řešení velmi elegantní.
Na portálu vyšel článek o vysílači stavu kontaktu a je video na elektrika TV. Portál chystá ještě jedno video s testování systému.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana