Musí HDO spínat pouze "po drátech"?
Kamil Novák:
Nemáte pravdu, pane Černý ! (dabel)
Je to v podstatě tak, jak píše pan Hejčl.
Svoji původní otázku (viz příspěvek zde z 13.12.2006) jsem diskutoval ze skupiny ČEZ a.s. jak s lidmi z Distribuce, tak i s techniky Měření.
Takže :
- HDO musí spínat stykač nebo relé
- co bude za tímto stykačem nebo relé je jedno, pouze to musí zajišťovat blokování ve VT
- v případě, kdy se použije "drát", tak ČEZ garantuje dálkové spínání a vypínání dle uzavřené smlouvy
- v případě, kdy se použije nestandardní řešení, jako např bezdrátové ovládání, bere odběratel na sebe riziko, že mu např.nesepnutí m NT vznikne škoda a ČEZ za takovéto škody nebude zodpovědný. A tedy nebude žádné případné škody hradit.
Hovgh !
raj:
Jen bych si dal pozor na ten bezdrát. V pásmu 400MHz je již dost rušno, rušení bývá v některých lokalitách značné a nepomůže ani kódování. Takže raději pásmo 800MHz ( přístroje jsou o něco dražší ) nebo bych to přenášel po síti. ( na to je mnoho "udělátorů" i profi výrobků. Běhá mi takto doma (rodinný domek) počítačová síť ( manželka by mne zabila kdybych se jen zmínil o sekání ). Neruší to ani spínané zdroje počítačů, televizí a jiných havětí a chodí to průměrně 50MBit/sec.
Černý Hynek:
Pane Novák , ptát se nějakého montéra z ČEZu jak to přesně je , není podle mě nejvhodnější. Každá distribuční firma má v některých případech dost odlišné připojovací podmínky, proto máte v případě ČEZu zřejmě pravdu , ale u PRE a.s. at to žádný revizní technik ani nezkouší ..
Kamil Novák:
Citace: Černý Hynek 28.01.2007, 22:43
ptát se nějakého montéra z ČEZu
Ani jsem si nevšiml, že bych psal cosi o montérech. Je snad jasné, že jsem se informoval tam,kde jsou kompetentní tohle řešení schválit. (doh)
Citace
Každá distribuční firma má v některých případech dost odlišné připojovací podmínky, proto máte v případě ČEZu zřejmě pravdu , ale u PRE a.s. at to žádný revizní technik ani nezkouší ..
"Dost" odlišné podmínky má právě jen PRE. Ostatní dvě firmy se liší pouze v detailech.
Vždyť o výmyslech PRE kolují mezi el.techn. veřejností hotové legendy. Když je holt někdo pořád jen ten třetí vzadu, tak na sebe musí nějak upozornit....
(fool)
Černý Hynek:
doufám že se tady nebudeme dohadovat , která z distribučních společností
je lepší a která horší . PRE vás asi dost trápí tím , že nedovolí kdejakému reviznímu technikovi , aby v její el. síti cokoli dělal , narozdíl od E.ONu !
To co v Praze předvádí mimopražské firmy je zážitek , nikoho se nezeptají a pak jen diví když jim nikdo nenamontuje elektroměr.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana