Musí HDO spínat pouze "po drátech"?

(1/7) > >>

Kamil Novák:
Máte prosím někdo zkušenost, jak se tváří ČEZ na řešení, kdyby HDO nespínalo stykač blokovaného okruhu klasicky pomocí vodiče ?
Když je technicky jednodušší, aby za HDO byl zapojen bezdrátový vysílač a u stykače blokovaného spotřebiče (okruhu) bude bezdrátový přijímač, budou hodně protestovat ?

Samozřejmě, že se na to hned zítra přeptám na místní pobočce, ale zajímá mne, jestli s tím už někdo nemáte zkušenost, abych dopředu věděl, jak budou reagovat.

jako vysílače by se použil např: http://www.enika.cz/cz/instalacni-elektronika/bezdratove-ovladani---system-bosys/specialni-vysilace/vysilace-vstupni-informace.html

jako příjímače třeba : http://www.enika.cz/cz/instalacni-elektronika/bezdratove-ovladani---system-bosys/nastenne-univ.-prijimace/rx-1.html

Michal Slabý:
ČEZ je výrobce, musíte se domluvit s dodavatelem(PRE, STE....). Každý má své připojovací podmínky a pokud vím, tak tam tato možnost není. Musel byste jít pomocí výjimky a pak záleží na koho narazíte. Pakliže to vůbec budou akceptovat. Osobně s tím zkušenost nemám.Docela by mě zajímalo, jak jste pochodil. Přeji hodně štestí. :)

Daniel Veceřa:
Podle mého názoru je to Vaše věc, pokud drát nahradíte nějakým jiným zařízením, neměl by to být problém. Vy přece ten signál můžete použít jak chcete, třeba na spínání pračky, abyste pral za nižší sazbu.

Josef Nosek:
Domnívám se že by neměl být problém s bezdrátovým ovládání, pokud bude spolehlivé. Jen by mě zajímalo až na tu místní pobočku půjdete, zda tam bude technik se kterým si o tom budete moc pohovořit. V připojovacích schématech bezdrátové ovládání nemají.

Miroslav Janča:
Myslím, že je naprosto bezpředmětné s rozvodnými závody o této věci jednat. Oni vám prostě připojí na vodič označený např. návlečkou TUV nulový potenciál a je jim jedno co s tím ovládáte. Můžete s tím aktivovat vysílač, který např. může spínat dálkově 5 bojlerů nebo cokoliv jiného. Já osobně bych to realizoval přes relé, napájeného samozřejmě z 1 fáze. Ovládat přímo nějaký elektronický obvod bych nedoporučoval, montér při připojování HDO zřejmě zkouší jaká je tam fáze, pokud by tam něco naměřil z L1, tak by to zřejmě nepřipojil nebo v horším případě by vám mohl tu elektroniku odpálit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana