Jak ovlivní vaše podnikání směrnice GDPR o osobních údajích?
Jan Alin:
Citace: Miroslav Minařík 18.01.2018, 08:12
To máš pravdu. To je něco podobného jako hromada odborníků na SEO a copywriting. Zaručeně děláš všechno špatně a po jejich zásahu budeš šťastný.
GDPR je zbytečná hysterie. Bohužel v té souvislosti se vyrojí hodně problémů. Hlavně z řad těch, kteří pochopí jen jednu část tohoto výmyslu. Asi tomu rozumím, ale "upřimný úsměv zákonem nevynutíš".
GDPR je problematické hlavně velikostí pokut, které lze dostat za to že člověk něco nedodrží a přitom mu předem nikdo není schopen sdělit co přesně a jak má dodržet. Klasický polotovar. :(
Miroslav Minařík:
Citace: Jan Alin 19.01.2018, 12:11
GDPR je problematické hlavně velikostí pokut, které lze dostat za to že člověk něco nedodrží a přitom mu předem nikdo není schopen sdělit co přesně a jak má dodržet. Klasický polotovar. :(
Vnímám hlavní nosnou myšlenku v principu:
Pokud poskytnu svůj kontakt osobě X za účelem Y nebude osoba X můj kontak používat j ninému účelu než Y. K účelu Z musím osobě X udělit jiný souhlas. A tím se odvozuje nemožnost předávání mého kontaktu jiným osobám.
Tedy v praxi již nebude možné argumentovat způsobem "váš kontakt jsme získali z veřejně dostupných zdrojů". Ale na tom pracuje náš právník. Držím se svého kopyta ...
Ludvík Kubík:
Dotýká se mě to, zrovna nyní řeším zabezpečení jednoho úložiště dat, na druhé straně jako OSVČ uvádím své rodné číslo v podobě DIČ a další údaje na každém daňovém dokladu, který vystavím zákazníkovi.
Miroslav Minařík:
Citace: Ludvík Kubík 19.01.2018, 22:37
Dotýká se mě to, zrovna nyní řeším zabezpečení jednoho úložiště dat, na druhé straně jako OSVČ uvádím své rodné číslo v podobě DIČ a další údaje na každém daňovém dokladu, který vystavím zákazníkovi.
Po těch létech to snad už ani není citlivý údaj, ne?
Pokud je, pak asi žalovat stát za porušení GDPR.
Těch věcí, co jsou postavené na hlavu bude víc.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana