Už jste slyšeli o efektivních změnách v rozvodech elektřiny?

<< < (2/3) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  16.01.2018, 07:46

Teda na to, že má autor tři vysoké školy je to docela dlouhé a nesrozumitelné . Je tam něco, co bychom nevěděli (a nerealizovali) už teď?

Jistě že ano, např.zásuvka s názvem třífázová do která může současně využít fáze pouze dvě.

Jirka Š. Svejkovský:
Pravda, to jsem přehlédl. Celkem novátorské.  8)

Martin sediiik:
Ten pán s mnoha tituly píše, že vyměnit rozvody v domě je hračka, protože vedou v trubkách. Takže pokud má někdo elektroinstala ci ve zdi, bude jistě hračka vše vymlátit ven, zaštukovat, omítnout, vymalovat... prostě úplně jednoduchá úprava   ;D

Fuk Tomáš:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  16.01.2018, 07:46

Je tam něco, co bychom nevěděli (a nerealizovali) už teď?

Jistě. Například používáme pro připojení pračky zbytečně tlusté šňůry, takže nedosahujeme p. Měchurou avizovaných 30 W na 1,5 m šňůru (2800 W, 1,5 m přívod 3x0,75 mm2 dává ztrátový výkon ve šňůře 10,5 W).

Jiří_Hrubý:
... přidat dva vodiče ke třem stávajícím není problém...1f chránič vybavuje při 30mA a 3f až při 100mA...
Až potud jsem dočetl.
A pak jsem se přemohl a až poslední odstavec uvedl vše na pravou míru.
Nejsa odborník, pochybuji tedy nejen o realizovatelno sti a smysluplnosti  záměru, ale též, při vší úctě k autorovým titulům, o jeho plném duševním zdraví.
O přínosu 3f topných těles a motorů se nepřu a bylo by dobré je využívat hojněji, ale cpát aspoň 2f do všeho...
Nicméně 3f automatka (v domácím provedení, průmyslové jsou) je zajímavá představa. 3f motor a měnič, 3f těleso, řízení Simaticem... To by byla tatramatka mající ne jenom šestý ale i sedmý smysl :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana