Znáte jističe SENTAI?

<< < (4/4)

Lukáš Rotrekl:
Citace: Vratislav Fugl1  04.01.2018, 11:20

Prosím, PŘEČTĚTE si dotaz ještě jednou, pak se takto ptát nebudete. NIC takového jsem nepsal, slyšíte asi trávu růst. Jenom jsem viděl hned ve 3 domech kompletně tímto osazené rozvaděče. Také jsem na to čuměl jako péro z gauče. A opakuji: nic více s tím nemám společného, jenom jsem viděl doposud neviděné. :)

Však já sem taky nepsal, že jste je namontoval, nakoupil, .... Mě zajímají pohnutky toho kdo spáchal.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Oliver Mička  04.01.2018, 12:11

Podla môjho úsudku sa jedna o kombi prístroj tzv chraničo-istič.

http://www.bonega.cz/go.asp?odkaz=elektro/elektro.asp

Vím co to je. Jako.jistič je OK. Jako chránič je ale nepoužitelný. Pro splnění podmínek doplněné ochrany jej použít nelze.

Milan Hudec:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  04.01.2018, 16:38

Vím co to je. Jako.jistič je OK. Jako chránič je ale nepoužitelný. Pro splnění podmínek doplněné ochrany jej použít nelze.

Ani po zrušení 5-53?

Hynek Havliš:
Zajímalo by mě (nikdy jsem napěťově závislý-elektronický chránič neviděl ani nepoužil),  proč nesplňuje (tato jednofázová varianta) požadavky na doplněnou ochranu.
Umím si představit, kam tím míříte (např. "upadlý" N vodič před chráničem ho asi vyřadí z činnosti),  ale zajímalo by mě, ze kterého článku které normy zákaz použití tohoto prvku plyne. Chránič s reziduálním proudem 30 mA to je.

Takže, jednoduchá (a jediná) otázka na závěr mého příspěvku:
Pokud bych takovýto prvek našel při revizi v rozvaděči např. pro koupelnu, s jakým článkem které normy je toto v rozporu?

Nešťourám, jenom se ptám. Opravdu mě to zajímá,

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana