Je možné používat dřevěné kryty zásuvek?
Drahoslav Dvořák:
V obchodě jsem viděl prodávat ozdobné kryty zásuvek vyrobených ze dřeva. Chci ze zeptat, zda je to podle norem možné používat a zda musejí mít nějakou speciální úpravu.
Pavel Ryšavý:
Ano, je to možné a je to v pořádku.
Nehořlavá úprava je nutnost, to je ale věc výrobce jak to zvládne.
Jan Alin:
Je to možné a někdy dokonce i pěkné. Ovšem ceny se pohybují krapet jinde protože to dřevo je upravené tak aby nehořelo. Dřevěnný program můžete najít např u firmy http://www.kopp-czech.cz/ .
Daniel Veceřa:
Zajímalo by mě, kdybych náhodně vybral jeden kus někde v obchodě, jak by obstál ve zkoušce nehořlavosti. Nemáte někdo nějakou zkušenost?
Jan Alin:
Citace: Daniel Veceřa 12.12.2006, 14:09
Zajímalo by mě, kdybych náhodně vybral jeden kus někde v obchodě, jak by obstál ve zkoušce nehořlavosti. Nemáte někdo nějakou zkušenost?
Já myslím že výrobky renomovaných firem by obstály, viděl jsem kdysi atesty na nějakou sadu vypínačů a opravdu to byl zkušební protokol přímo ze zkušebny.
Jde o to co všechno se na našem volném evropském trhu dá koupit :) a jestli nějaký výrobce nedostal zakázku to prostě z normálního dřeva vyrobit, tiskárna dostala zakázku na potisk značkami zkušeben, další byl přepravce který to dovezl, no a pak se už musí najít jen obchodník s cizokrajným jménem (třeba čínský Jan Novák :) ) který to dodal i s požadovanými protokoly dle libosti do obchodních řetězců. Pak ovšem to dřevo normálně hoří >:D.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana