Jakou funkci má proudový chránič v případě ochrany svítidla třídy II.?

<< < (5/20) > >>

Radim Strycharski:
Citace: Maroš Klein  28.12.2017, 17:54

Súhlasím, iba by som podotkol, že podľa 4-41 normálne podmienky nie je to isté ako normálny priestor.
Predpokladám, že ste „normálním provozem“ myslel normálny priestor.

Ne, nic takového, prostory s tím nijak nesouvisí. Ochranou za normálního provozu jsem myslel ochranu za normálních podmínek neboli základní ochranu. Jinak řečeno ochranu živých částí. Protože jde o ochranu doplňkovou, neřeší se ani ochrana živých částí, ani ochrana neživých částí.

Pavel Horský:
Citace: Maroš Klein  28.12.2017, 14:12

Vybavenie chrániča nemôžete v žiadnom prípade spájať so samotným dotykom živej časti, ale vždy iba s prvou poruchou. Alebo inak, chránič nie je konštruovaný na vybavenie dotykom živej časti bez vodiča PE.
Na vybavenie chrániča v dôsledku unikajúceho prúdu je určený výhradne vodič PE, určite nie prúdová cesta spôsobená dotykom.

Vy jste mi ale veselá kopa  :D :D
Onehdá jsem se nechtěně kloubem dotkl fázového vodiče otevřené zásuvky, který byl pod napětím. Pravda, tento milisekundový zážitek nepatří zrovna mezi ty, na které by se člověk těšil, neboť "rána" to byla řádná.

Chránič vybavil.
Divné.
V době zásahu jsem neměl žádnou končetinu omotanou vodičem připojerným na svorkovnici PE.

Hugo K.:
Čim víc chlap, tim víc kondenzátor. ;D
Taky nejsem žádný anorektik a než se ve mně ty volné elektrony srovnají, je to sakra rána. (drinks)

Pavel Horský:
Citace: Hugo K.  30.12.2017, 14:25

Čim víc chlap, tim víc kondenzátor. ;D
Taky nejsem žádný anorektik a než se ve mně ty volné elektrony srovnají, je to sakra rána. (drinks)

Jo jo, pravda. A že ve mě ty elektrony mají opravdu velikou plochu (130kg, 196cm) :-D

Jiří_Hrubý:
Citace: Maroš Klein  28.12.2017, 11:00

To, že chránič pri dotyku živej časti môže vybaviť, ešte neznamená, že je to súčasť ochranného opatrenia.

A protože ten dotek nastat může, třeba pletací vidlicí do zásuvky, je chránič užitečnou doplňkovou ochranou proti náhodnému doteku. Protože i dotýkajícíse jedinec, je-li spojen se zemí, je z principu sítě součástí PE, byť s příšernou impedancí a po odpojení a oklepání je i rád, že ten hukot ustal.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana