Jaký zvolit vnitřní elektroměrný rozvaděč na zeď místo staré desky?

<< < (2/9) > >>

David Hruda:
Dát ER "až ven" nemusí být jednoduché a o výhodách by se také dalo diskutovat.

Tomáš Hradecký:
Samozřejmě nevýhoda je to že někdy když praskne žárovka tak vypadne i hlavní jistič před elektroměrem .

Oliver Mička:
Neriešte rozvádzač na ističe samostatne!. Ale riešte to spolu s elektromerovým rozvádzačom. Oslovte priamo niektoreho výrobcu rozvádzačov vo vašom okolí a nechajte si vyrobit rozvádzač na mieru kde v jednej polovici máte ER rozvádzač včetne všetkého čo do ER skrine patri ( nemeraná plombovaťelná časť ,din pre istič, kryt ističa atd ) a v druhej polovici vám vyhotovia klasicke miesto pre pocet modulov koľko si poviete ( spravidla 18,24,36 )..
Takýto rozvádzač ako celok ma certifikáciu včetne prehlásenia o zhode a typovu skúšku  :)

Jan Franěk:
Existují i různé stavebnicové sestavy. Vím že toho má mnoho HAGER, nebo Schrack. Pokud nepotřebujete HDO, je to možná i dost jednoduché. Pokud řešíte i HDO, bude to poněkud složitější vzhledem k omezenému prostoru, ale snad by to také neměl být problém. Osobně mám za sebou několik podobných sestav, kdy v jednom rozvaděči mám jak distribuční měření, tak rozvaděč pro byt, nebo dům.
Přesto že se jedná o stavebnice, budete potřebovat firmu, která vám to sestaví a připraví nutné zákonné podklady.  (norm)

https://www.hager.cz/e-katalog/distribuce-energie/stavebnicove-dily-pro-elektromerove-systemy-univers-z/stavebnicove-dily-elektromerove-s-tremi-plombovacimi-body/zu11/70203.htm

Schrack má zrovna stránky v údržbě, proto sem nemohu vložit odkaz. Snad až během dne to někdo udělá, nebo já pak večer.

Rozvodak:
U nás znamená výměna ER rekonstrukci a rekonstrukce pak znamená přemístění na hranici pozemku. (V případě rodinného domu)

Ono je cele nesmysl řešit ER nebo bytový rozvaděč dokud to nikdo fyzicky neviděl.
Bůh ví v jakém stavu to je, třeba i vedení mezi HDS a RE stojí za dvě věci anebo tam nemáte vhodnou sazbu či hlavní jistič (hodnota).

Podle těchto a dalších okolností vám někdo bude schopen zajistit vhodnou skříň, sám to nedělejte aby vám nezbyla na ocet.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana