Jaký zvolit vnitřní elektroměrný rozvaděč na zeď místo staré desky?

<< < (8/9) > >>

Rozvodak:
Citace: Radek Kroutil  24.12.2017, 23:39

Hádáte se tady zbytečně. Prostě se domluvte s technikem od ČEZu.
Já se domluvil kvůli navýšení a změně sazby a bylo mi řečeno, že pokud je to nový odběr, tak PREMIX ani náhodou, ale pokud tam už elektroměr byl, tak prý není problém, že kdo jim dokáže, že už to tam nebylo. A opravdu to zapojili a zapečetili

Premix na chodbě bytového domu nevadí /u stávajícího odběru/,  když je vše ostatní dle PP i ve vašem případě. A ani při nahlášené opravě v bytě.

Řeč je tu trochu o ničem jiném.

Citace: Jan Franěk  26.12.2017, 08:37

Vzhledem k tomu že distributoři prý najdou v průměru cca 3 černé odběry denně, byla stanovena přísnější pravidla, která mají omezit možnost nějaké manipulace a především zabránit krádežím elektřiny. Osobně to chápu a před zloději bych se nebránil jinak.
Na druhou stranu nevidím problém v tom, aby měření zůstalo tam, kde je umístěné 30 a více let. Za zcela oprávněné považuji i úpravy odběrných míst, dle aktuálních PP. Jediné s čím občas trochu bojuji, jsou velikosti a hloubka měření. V době kdy PRE úplně běžně instaluje HDO na elektroměr a tudíž jim stačí jen jeden kříž, považuji trvání na dvou křížích u ČEZ za blbost a nejednou jsme řešili nedostatek místa a díky tomu i dlouhou a nákladnou předělávku odběrného místa, často spojenou s jeho přemístěním jinam.

Ale to je úplně jiné téma.

tazatel shání elektroměrový rozvaděč o šířce cca  30cm. Nějaká řešení jsou. Buď použitím stavebnice (Schrach, Hager),  nebo výrobou ve firmě zabývající se těmito výrobky.

Osobně bych uvítal pokud by se ozval a podělil se s námi o to, jak celý problém nakonec vyřešil, o přístupu distributora i zda to proběhlo hladce, či naopak.

Tim že se stále najde někdo, kdo by to i po 30ti letech nechal uzamčené v bytě, navíc to tak i zrekonstruoval, to dřív ten dům někdo zbourá za sto let než se měření přemístí. Ono je beztak těžko dosažitelné naplnění ostatních PP.

PRE již léta preferuje spojitou montáž /elm.+HDO/,  na druhou stranu v jejich sítích je nemyslitelné rekonstruovat nepřístupná OM. To lze jedině když dojde k přemístění, nebo doložení vyjímky z umístění.
Jakože tyhle vyjímky se defacto nedávaji na obyčejný OM.

K těm stavebnicím je důležitá poznámka, z těhle stavebnic může sestavit rovaděč pouze výrobce.
Skříň by obzlášťe v rajónu ČEZu měla mít šťítek, pokud nebude už to samo o sobě je důvod plombu nebo elektroměr nedat a požadovat nápravu a novou revizi!

Vít Rotrekl:
Citace: Rozvodak  26.12.2017, 13:47

K těm stavebnicím je důležitá poznámka, z těhle stavebnic může sestavit rovaděč pouze výrobce.
Skříň by obzlášťe v rajónu ČEZu měla mít šťítek, pokud nebude už to samo o sobě je důvod plombu nebo elektroměr nedat a požadovat nápravu a novou revizi!

A to je nejaky problem ten stitek vyrobit? Za 15minut mam pomoci Schrack Design hotovou komplet dokumentaci k rozvadeci vcetne stitku...

Jan Franěk:
Citace: Rozvodak  26.12.2017, 13:47

O tom jsem psal už 22.12. ve svém příspěvku.  ;)

Rozvodak:
Citace: Vít Rotrekl  26.12.2017, 13:58

A to je nejaky problem ten stitek vyrobit? Za 15minut mam pomoci Schrack Design hotovou komplet dokumentaci k rozvadeci vcetne stitku...

Bohužel, některý jedinci neumějí ke svým bastlům dodat potřebnou dokumentaci.

Martin Posp:
 (poklona)  že se tady diskuze docela rozhořela, bohužel často jinými směry než je možné řešení.

Elektroměr je na chodbě a bude zase na chodbě, protože se jedná o rekunstrukci jedné bytové jednotky. V domě jsou dva byty. K druhému bytu je elektroměr i jističe na stejné stěně v chodbě - stále na elektroměrné desce. Umístit elektroměr na vnější zeď domu by znamenalo udělat rekonstrukci celého přívodu k oboum bytovým jednotkám a znamenalo by to rozkopat půl domu, což není zrovna v aktuálních finančních možnostech

Jak jsem uvedl jedná se o ČEZ distribuci ne o EON nebo něco jiného.
Ještě mě napadlo nechat elektroměr na původní elektroměrné desce jen s hlavním jističem a ostatní jističe nechat ve skříni vedle.
Ppřijde mi to sice dost nelogické, ale pokud je to varianta, která by u ČEZu prošla, tak se hold nedá asi nic jiného dělat.
Máte někdo s takovou rekonstrukcí zkušenost? Projde to u ČEZu?

(poklona)  všem za podměty.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana