Jaký zvolit vnitřní elektroměrný rozvaděč na zeď místo staré desky?

<< < (4/9) > >>

Rozvodak:
Citace: Vít Rotrekl  22.12.2017, 18:32

Vážení kolegové, se slůvkem "MUSÍ" bych při rekonstrukci byl velmi opatrný a neříkal bych nekompromisní NE umístění elektroměrovéh o rozvaděče na veřejně přístupném místě...
To jen, aby jsme místním návštěvníkům nemlátili klíny do hlavy...
Je dobré, když se chci s někým o něčem dohadovat, tak vědět o čem se dohaduji a mít to nastudované...

Výstřižky z PP EONu a ČEZu jsou v příloze. Na PRE jsem se nedíval...

Bylo by dobré prostudovat si i to co sem vkládáte. V tom prvním článku je jasně napsané že výměna RE nebo HDV znamená předělat ven. Což je logické. Zřejmě PP E-on.

U PP ČEZu je ta zavádějící věta se slovem "doporučuje".
Ale postup je takový že u rekonstrukce se nejdříve žádá distribuci a ta vám pošle dopis, kde se má co a jak udělat. Na základě onoho vyjádření se můžete dohadovat že chcete měření v bytě.

Na PRE ani nekoukejte. Rekonstrukce objektu s méně než čtyřmi bytovými elektroměry výhradně na hranici pozemku. Objekt s 4-8 bytovými elektroměry nelze rekonstruovad bez předchozího projednání /udělení vyjímky/. Tam to stejně nemá pro vás smysl studovat, vám by daly max. jedničkovou smlouvu a to byste musel ov vše žádat a předem fasovat plomby s číslem. Tam by vás vycvičili...

Rozvodak:
A argumenty že se nahlásí jakási porucha neuznávám, bavíme se na odborném fóru.
Tady přece nikoho nebudem navádět k podvádění!

Nejdřív žádost a pak hlásit odplombování, pak se dodá revize obchodníkovy a ten jí dodá distributorovy .

Vít Rotrekl:
Citace: Rozvodak  22.12.2017, 23:37

Bylo by dobré prostudovat si i to co sem vkládáte. V tom prvním článku je jasně napsané že výměna RE nebo HDV znamená předělat ven. Což je logické. Zřejmě PP E-on.

Ano je to ze PP Eonu

Tam je dost podstatná ta věta:
Konkrétní umístění je vždy nutno projednat s provozovatelem distribuční soustavy před započetím prací.

Já chtěl jen poukázat na to, že se při rekonstrukci rozhodně NEMUSÍ předělat ER ven! Nikde tam slovo MUSÍ nevidím. A ani při konzultaci s techniky EONu, ne ty co montují elektroměry, ale s techniky co se podepisují pod stanovisko, jsem neslyšel striktní MUSÍ. Vždy, pokud chci provést něco nestandartního, je třeba se domnluvit. O tomhle to je.
A ano mám to nastudované. Vím co se tam píše. A vím jak to v praxi probíhá. Pár OM už jsem rekonstruoval. A vždycky jsme se domluvili na schůdné cestě.

Jiří_Hrubý:
Výklad článku 6.2, tam je problém, že se neuvádí konkrétní situace elektroměr na chodbě, která do jisté míry koliduje i s 5.2, kvůli schování HDV.
Protože není konkrétně stanovena situace, lze veřejným místem předpokládat např chodník, tedy klasický pilíř v oplocení, kdežto nepřístupným umístění na fasádě domu za plotem. A s tímto typem umístění (vně domu) problém není, jen je doporučeno předělat do plotu.
Kolikrát šílené kreace ukryté na chodbách je i v zájmu odběratele nacpat alespoň zvenčí domu, pokud už se k rekonstrukci rozhodne. Oprava je věc jiná.

Rozvodak:
Citace: Vít Rotrekl  23.12.2017, 10:03

Ano je to ze PP Eonu

Tam je dost podstatná ta věta:
Konkrétní umístění je vždy nutno projednat s provozovatelem distribuční soustavy před započetím prací.

Já chtěl jen poukázat na to, že se při rekonstrukci rozhodně NEMUSÍ předělat ER ven! Nikde tam slovo MUSÍ nevidím. A ani při konzultaci s techniky EONu, ne ty co montují elektroměry, ale s techniky co se podepisují pod stanovisko, jsem neslyšel striktní MUSÍ. Vždy, pokud chci provést něco nestandartního, je třeba se domnluvit. O tomhle to je.
A ano mám to nastudované. Vím co se tam píše. A vím jak to v praxi probíhá. Pár OM už jsem rekonstruoval. A vždycky jsme se domluvili na schůdné cestě.

Nemusí až v případě že to povolí. Jakože nemusí povolit žádné vyjímky a o tom umístění rozhodujou oni.
To záleží jen na vás jestli si obhájíte ale nelze to paušalizovat.
Bylo by dobré v tom nedělat zmatky, dotazované OM je v rajónu ČEZ distribuce, tak nemá smysl rozprávět o distribuci EONu.

Vůbec co vás pořád nutí být v opozici a obhajovat umístění v bytě?
Jednoduše je to řemeslně čistší a jisté výhody to bude mít třeba i v budoucnu když se přemístí ven.
To že se teď něco toleruje se skřípěním zubů, neznamená že tento stav je věčný. Sledujte jak se situace vyvíjí ve zbytku republiky, šrouby se stále utahují.

Jinak vyměna desky za premixku, to neni na škodu a rozhodně se nejedná o výměnu RE nebo rekonstrukci. Na to vážně namá kdo co říct.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana