Jak stanovit spotřebu elektrické energie?
Georgis Fasulis:
To Matějka: Prostě moje konstanta vesmíru. ;)
Chtěl jsem vám poradit něco rychlého a přitom, aby to nebyla úplná blbost (hausnumero), tak mě napadla ta desetina.
Příklad: 3x16A hl jistič, při průměrné spotřebě 1,6A ve třech fázích to dělá průměrný roční výkon 1,1 kW x 8760hod = cca 9600 kWh. Myslím že by to plus minus mohlo odpovídat - byla to prostě jen moje střelba, ale vždy se snažím střílet tak, abych nebyl úplně mimo terč. 8)
Miloslav Janoušek:
Pokud je to pro úřady, tak si něco vymyslete. Měl byste velkou smůlu, kdybyste narazil na úředníka, který by zvedl "zadek", a šel to přeměřit.
Georgis Fasulis:
To Matějka: Teprve teď jsem si všimnul, že jste psal o měsíční spotřebě, já samozřejmě měl na mysli roční spotřebu. Měsíční spotřebu průměrnou z toho dostanete samozřejmě podělením 12, ale to slyším poprvé, že někdo chce měsíční spotřebu - to už je nesmysl ještě větší! V létě přeci bude spotřeba diametrálně jiná, než v létě.
To Janoušek: ... kór, když dům ještě ani nestojí, to už by se mu měřilo úplně blbě ;) :D
Jaroslav Hasala:
V souvislosti s "předpokládanou spotřebou" jsem si vzpomněl na jeden příběh :
Jednou se někdo ptal nějakého mudrce, kde je střed vesmíru. Ten se podíval nahoru k nebi, trochu poodstoupil, špičkou boty udělal na zemi křížek a řekl :
"Přesně tady... A jestli mi nevěříte, klidně si to přeměřte... " :)
Jaroslav Matějka:
Co na to mám říct. Úředník je bůh a já musím sloužit tak jak píská. Pevně doufám v to, že to bude jednou povinnost uvádět tyto údaje v každém projektu. A pak za každou špatně spočítanou kWh budou tvrdé finanční postihy. Asi půjdu radši prodávat párky. >:(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana