Jaký průřez vodičů zvoli k LED světlům 36W 12V aby nepohasínaly?

<< < (4/7) > >>

Lukáš Rotrekl:
Citace: Fuk Tomáš  19.12.2017, 18:53

To tedy těžko - vypadají úplně jinak než na vašich fotkách. Já to vzdávám, takhle to nejde.

To bude v pořádku, ty co jsou na odkaze jsou světelné zdroje do těchto svítidel. Bohužel se tazatel vyjadřuje dost neodborně, navíc vkládá blbě odkazy, tak z toho je zbytečnej guláš.

Na druhou stranu, ví co je oddělovací trafo a něco ví. Pak by měl asi celkem bez problémů zvládnout Ohmův zákon a spočítat si úbytek na vedení. Vzhledem k tomu co jste psal někdy hned ze začátku by mohl odpověď najít. Ty délky nejsou nic extra šílenýho.

Jan Franěk:
Soulasím s Lukášem.  (norm)

Ta světla nejsou podle mého LEDková, ale klasická žárovková. Podobné jsem taky kdysi instaloval, každé o příkonu 300W. Dnes potkávám výhradně LEDková světla, která jsou tak třetinová, dostatečně svítí, při nepatrném příkonu v porovnání s těmi halogenovými a tedy i za mnohem méně peněz.
Bohužel mnoho lidí nakupuje no-name z webu a za 2-3 roky svítí některá |LED světla na 20%,  nebo vůbec.  Hlavně že je to levné.  (dance)

Libor Smeja:
Citace: Lukáš Rotrekl  19.12.2017, 19:09

Ty délky nejsou nic extra šílenýho.

Prosím vás, najde se zde někdo, kdo mi odpoví na moji otázku? Zatím se tady řeší všechno možné, než jen to, zdá někdo zná odpověď a napíše ji.

Otázka zněla: Jaké zvolit průřezy vodičů pro jednotlivé délky (délky uvedeny v prvním příspěvku),  aby nedošlo ke změně svítivosti a provoz byl bezproblemový?

Jirka Údržbář:
Pokud máte trafa opravdu od Elektrokovu Znojmo, tak máte doporučené průřezy a délky v návodu u toho trafa (viz příloha).

Jan Franěk:
Citace: Lukáš Rotrekl  19.12.2017, 19:09

Na druhou stranu, ví co je oddělovací trafo a něco ví. Pak by měl asi celkem bez problémů zvládnout Ohmův zákon a spočítat si úbytek na vedení.

Jasně, ale zase neumí sám ten Ohmův zákon použít, což je docela divné a pak taky to že se pouští do koupacího jezírka bez projektu a základních znalostí. Čím více o tom přemýšlím, tím více se mi to nezamlouvá.  K tomu všemu špatnému obrazu nepřispívá ani to, že nás celým vláknem provází zavádějícími odkazy a diví se když se po řadě pokusů od začátku mu pomoci, se do toho už nikomu moc nechce. Sice ty délky nejsou nijak zásadní a on není přesto schopen pročíst si návod k výrobku s doporučením průřezů vzhledem k délce vedení.
Asi bych se v tom jeho koupacím jezírku sám koupat nechtěl  (no) (eek) (plc)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana