Jaký průřez vodičů zvoli k LED světlům 36W 12V aby nepohasínaly?
Libor Smeja:
Mám 6ks LED světel PAR 56 o výkonu 36W, viz.
Světla budou umístěna od rozvaděče ve vzdálenosti 22.5 metru, 18.5 metru, 14.5 metru, 10.5 metru, 6.5 metru a 2.5 metru.
Každé světlo bude napájeno zvlášť transformátore m 12V, 3,5A 36W viz.
Jaké zvolit průřezy vodičů pro jednotlivé délky, aby nedošlo ke změně svítivosti a provoz byl bezproblemový?
Jirka Š. Svejkovský:
Obavám se, že průřez vodičů bude váš nejmenší problém.
Jestli jsem to pochopil správně, hodláte osvětlit bazén svítidly asijského původu bez evropské certifikace. Tady bychom měli skončit s debatou.
Fuk Tomáš:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 17.12.2017, 19:21
Jestli jsem to pochopil správně, hodláte osvětlit bazén svítidly asijského původu bez evropské certifikace.
Copak ta svítidla, ale ty spínané zdroje bez návodu a bez jakékoli zmínky o bezpečnostních vlastnostech >:D
Jinak k těm svítidlům samotným - jelikož jsou na 12 V AC/DC, na 99% mají v sobě spínaný zdroj proudu se stabilizací schopnou vyrovnat cca 1 V pokles napájecího napětí. Já bych zde použil obyčejná klasická bezpečnostní trafa 230/12 V.
Váš problém se jmenuje BEZPEČNOST, ne průřezy vodičů.
Radek Červený:
Úbytek napětí si snadno spočítáte dle ohmova zákona. Jen budete potřebovat vědět maximální povolenou hodnotu úbytku, kterou by měl definovat výrobce. Čili tolerance, ve které ještě garantuje deklarované parametry svítidla. A s touto hodnotou pak budete pracovat ve výpočtu. Bohužel mě včera nefungoval ani ten odkaz, tak nevím, jestli tento parametr výrobce vůbec uvádí.
Jinak platí to, co psali kolegové výše ;)
Lukáš Rotrekl:
Člověče, když už chcete páchat sebevraždu, zkuste někde na netu pohledat návod, jak to udělat, aby jste tím co nejmíň obtěžoval okolí a přidával ostatním práci a navíc neohrožoval ty co se do stejného záměru zrovna nehrnou.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana