Je možné použít PE a N ze zásuvky na světlo?

(1/2) > >>

SvoZ:

Z rozvaděče 3x1,5 k přepínačům 6+6. Od nich dva kabely 2x1,5 ke dvoum přepínačům 6(u postele) Od nich k vývodu jedna žíla, modrý a zeleno/žlutý mi natáhnul ze zásuvek u postelí, tedy z úplně jiného okruhu, s jiným jištěním.

Prý je to OK, tahat PE a N extra je zbytečný, že důležitý je jištění fáze a chránič s tím problém mít nebude(lampičky ještě nejsou, nelze ověřit v praxi)

Je to v pohodě? Nebude s tím problém při revizi? Se mi to nějak nepozdává ...

Václav Třetí:

Nelze!

To byl elektrikář? Vezměte hůl a žeňte ho až do vedlejší vesnice. A škoda rány, která padne vedle.

Každý obvod musí být veden plným počtem vodičů. Domovní elektroinstala ce není autoelektrika!

Ižák Ctibor:
Mimo toho čo tu bolo povedané, ak tam máte prúdový chránič osve na zásuvky, bude vybavovať. Absolútne neprístupné riešenie! :o (zle) (norm)

Jan Alin:
Tak toho bych chtěl dostat do ruky. Nechte to předělat pořádného řemeslníka i s vymalováním, úklidem a občerstvením k práci a ať to platí to trdlo co to spáchalo.

SvoZ:
 (poklona)  za erudované odpovědi, i jako laikovi se mi takové řešení nepozdávalo. Elektrikář to je asi takový, že před 18 lety dodělal školu a od tý doby to nedělá.
Mě se nabídl, že "na to má školu",  tak abych ušetřil, no, šetřit se mi za každou cenu teda nechce.
A ten chránič je společný pro celý dům hned za elměrem...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana