Mohu dodatečně černým vodičem propojit fázi s pracovním?

<< < (2/3) > >>

Lazy12:
Revizora jsem si objednal a přijede, nezapnu to dokud to nezkontroluje. Vím co znamená siť TN-C a dodatečné pospojování mám. Jen mě zaskočilo, když přiložím multimetr k nuláku a fázi, tak mi to hvízdá a to při jejich zapojení, aniž bych měl něco zapojeného já.

Občas mi dělá problémy, když všechny nové spotřebiče jsou na TN-S síť a v domu jsou TN-C. U zásuvek je to jednoduché, ale tady jsem byl zaskočen, jak z toho udělat TN-CS. Jde mi o to abych to pochopil pro příště. Ve škole nám tohle neukázali. A už je to nějaký čas co jsem ze školy.

MrPeter:
Citace: Tomáš Bednář12  14.12.2017, 22:43

Jen mě zaskočilo, když přiložím multimetr k nuláku a fázi, tak mi to hvízdá a to při jejich zapojení, aniž bych měl něco zapojeného já.

A proč asi. Jděte od L po drátu a dojdete ke spirále a pák dál a jste u N. A spirála je co? Kus drátu v keramice. L a N jsou přes topné těleso propojeny - proto multimetr hvízdá...

No, podle druhého odstavce si úplně nejsem jistej, jestli víte co znamená síť TN-C, S, ...  Doporučuji alespoň nahlédnout do článku https://www.mylms.cz/text-druhy-siti-a-jejich-mozne-poruchy-sit-tn/

Dále na vše volat elektrikáře. S drátama není sranda  (norm)

Lazy12:
Počkám si až dorazí strejda, tady je to jak když hrách o zeď házím. Téma uzavírám a už jsem nikdy nezavítám.

Oliver Mička:
Citace: Tomáš Bednář12  14.12.2017, 23:14

Počkám si až dorazí strejda, tady je to jak když hrách o zeď házím. Téma uzavírám a už jsem nikdy nezavítám.

Nemusite sa hneď urážať  :)
Ak vám trčia zo steny len dva vodiče ( počítam že žlto/zeleny a čierny ) tak vy musite spraviť z toho žlto/zeleneho ( inak nazývaného PEN vodiča) Ochranný (PE) a Pracovný (N) tu vytvoriť bod rozdelenia.
Po správnosti by ste mali ale bod rozdelenia PEN vodiča prizemniť.
Otázka na vás. Máte k bojleru vyvedeny "uzemnovaci" vodič aspoň CY 4mm?

Václav Třetí:
Pán nezná terminologii, takže s ním nelze řádně komunikovat, zato se rychle uráží.

Nechápe, že špatně zapojený boiler může zabíjet.

Proto mu tady nemůžeme poradit, tak ať počká na strejdu. My můžeme jen doufat, že strejda bude mít lepší znalosti, abychom se za několik dní nedozvěděli ve zprávách, že kdesi zabil boiler celou rodinu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana