Čím odečítat vodu, plyn a elektřinu pro internet věcí?

(1/3) > >>

Tým Elektrika:
    Čím odečítat vodu, plyn a elektřinu pro internet věcí? Přece prostřednictví stále skloňovaného pojmu IoT, tedy internetu věcí. Ale k samotnému pojmu potřebujeme i příslušný hardware. Tedy technické zařízení, které bude takto pracovat. Pak potřebujeme například bezdrátovou možnost, jak dostat stav měřičů do místa, kde se vše zpracuje, vyhodnotí a zobrazí jak potřebujeme. Představa, že budeme ke všemu přivádět vedení ...
    Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Radek Červený:
Měřiče energií s komunikací např. po M-Busu jsou na trhu již dlouho a umožňují jak drátové, tak i bezdrátové provedení s komunikací.
Je pravda, že k těm bezdrátům mám stále nějaký vnitřní odpor, z principu mají své limity, ať už je to životnost baterie nebo zarušení prostředí či konstrukce budovy.
Pokud to jde, do nových projektů raději navrhnu kabelovou sběrnici M-Bus a je to na jistotu. Zpracování a logování dat z odečtů je už jiná kapitola.

MrPeter:
Jde o to, jak se bude tvářit třeba ČEZ, když bych chtěl třeba jenom snímat blikající LEDku na elektroměru např. obyčejným fotorezistorem ... Nejedná se o zásah do elektroměru.

Jak řešíte podobné situace?

Jirka Š. Svejkovský:
Snímání LED není zásah do ELM, pokud nepůjdete pod plomby. Kontakt S0 vám ale dají dost neradi, obvykle se nachází pod zaplombovanou svorkovnicí.

Jan Franěk:
Citace: MrPeter  04.12.2017, 14:12

Jde o to, jak se bude tvářit třeba ČEZ, když bych chtěl třeba jenom snímat blikající LEDku na elektroměru např. obyčejným fotorezistorem ... Nejedná se o zásah do elektroměru.

Jak řešíte podobné situace?

Sice nepoužívám obyčejný fotorezistor, ale hotovu optosondu a nemám s tím nějaký zásadnější problém. Občas se nad tím pozastaví technik, pak mě kontaktuje a zjišťuje jestli to není problém a pak jde vše zase dobře. Jediný problém který jsem zaznamenal bylo to, že paní na odečtech optosondu sundala, odečetla stav, ale optosondu zpět nevrátila.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana