Jak se připravit pro získání oprávnění na provádění revizí e. zařízení?

(1/2) > >>

zlinmen:

Již 8 let mám osvědčení RTEZ a na zdvihací zařízení. Pracuji v soukromé firmě, která vlastní oprávnění pro provádění revizních činností.
Před měsícem jsem si na TIČR obnovil osvědčení na RTEZ.
Mohl by mi prosím někdo říct, zda při zažádání o oprávnění budu znovu prověřován ze znalostí? (ústně a písemně) Nebo šetření probihá jiným způsobem?

Jan Bocek:
Pokud zažádáte o oprávnění,
tak úřad s vámi provede písemné
Prověření požadavků k vydání oprávnění
pro dodavatelskou činnost¨na elektrickém zařízení.

Dříve tento dokument byl na stránkách TIČRu.
Ukončí se to Ověřením odborné způsobilosti

František Šohajda:
Citace: zlinmen  28.11.2017, 19:35

Již 8 let mám osvědčení RTEZ a na zdvihací zařízení. Pracuji v soukromé firmě, která vlastní oprávnění pro provádění revizních činností.
Před měsícem jsem si na TIČR obnovil osvědčení na RTEZ.
Mohl by mi prosím někdo říct, zda při zažádání o oprávnění budu znovu prověřován ze znalostí? (ústně a písemně) Nebo šetření probihá jiným způsobem?

Zeptejte se na TIČRu....Tam vám vše řeknou.
Tam vám vše řeknou co po vás budou chtít při zkoušení!

Jirka Š. Svejkovský:
Odborné znalosti doložíte předložením platného osvědčení (§§ 6, 8 a 9) v požadovaném rozsahu (E1 nebo E2, A nebo B).

Vyplníte stoh nesrozumitelný ch formulářů, přesvědčíte inspektora, že máte vybavení na provádění prací v požadovaném rozsahu (předpokládám, že chcete plný rozsah, tedy montáže, opravy, revize a zkoušky). Tedy vercajk a měřící techniku. Je vhodné mít s sebou třeba kalibrační listy měřáků nebo alespoň jejich seznam. Někam si poznamenejte svoje IČ, budete ho potřebovat. A samozřejmě doklad o tom, že jste uhradil požadovaný poplatek (výpis z účtu, ústřižek složenky ...).

Takto to alespoň probíhá v Ústí nad Labem.

Je ovšem dobré se předem domluvit, jinde mohou mít požadavky jiné.

Žádné testy ani přezkušování neprobíhá.

František Šohajda:
Citace

Žádné testy ani přezkušování neprobíhá.

Mě na poslední výměně oprávnění (někdy kolem r. 2000) i zkoušeli znalosti norem ,  zákonů !
Asi tak odhadem 1/2 hodiny a to dost přísně ! :-\
Dnes nevím jak to chodí ?
Jen mě říkal známý elektrikář že po něm chtěli, mimo jiné, kolik má žebříků a jejich kontroly,
listy revizí spotřebičů (vrtačky, rozbrušky a pod.) Musel to doložit!!
A další a další "zákusky"!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana