Může pohybové čidlo poškodit proudový chránič?

<< < (3/3)

Václav Třetí:
Chránič je čínská napadobenina, která se snaží vypadat jako německý výrobek. Už sám nápis (v angličtině!) o testování měsíčně něco napovídá, to se doporučovalo u zažízení před 40 léty. Dobří výrobci dnes doporučují testovat jednou nebo dvakrát ročně, protože to stačí.

Jan Alin:
  Při měření pozor, už jsem párkrát narazil na to, že přestal převádět kontakt N, pak se to při nevhodném způsobu měření jeví jako bez napětí, ale fáze tam je stále.
  Zvlášť "srandovní" situace při této závadě vzniká u 3f chráničů kdy se za chráničem v určité situaci místo 230V může objevit až 400V L proti N a dojde tak k nucené obměně dražší části elektroniky v domácnosti.

Václav Třetí:
Pán má snad jednofázový, přesto je třeba dát si pozor, aby nebyla rána. Navíc se "hrabe" ve světle, takže nejspíš ve výšce, tam nejvíc hrozí úraz pádem ze štaflí.

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Alin  24.11.2017, 10:47

...už jsem párkrát narazil na to, že přestal převádět kontakt N, ...

setkal jsem se s tím u 3f K....
--------------------
Jak jednoduché pro "odborníka s potřebným vybavením" a jak dlouze se dá diskutovat...
"nekvalitnímu" kousku může vypnutí a zapnutí stačit k tomu, aby se v něm něco po...(kazilo)

Změřit impedanci L-N před a za chráničem. Pokud to bude "přerušené",  při zatížení se tam nebude objevovat nějaké indukované napětí blížící se okamžitému jmenovitému.
Pokud je nějaký zásadnější rozdíl v impedanci před a za chráničem (nebo se to dokonce při vypnutí a zapnutí mění),  je to šmejd, co patří do SD.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana