Je v pořádku v instalaci TN-S propojení kontaktu zásuvky PE a N?
Václav Třetí:
Správně použitá Wago je jistě lepší, na hliník je třeba použít kontaktní vazelínu a vodič vždy (i u mědi) zaštípnout a znovu oholit, aby vodič ve svorce byl nepoškozený a neomačkaný. Pokud je zbytek vodiče již příliš krátky nezbyde než použít kvalitní lustrsvorku. Její kontaktní část by měla být z mosazi nebo poniklované mosazi se šroubky se zakulacenou špičkou, svorky lisované z pozinkovaného železného plíšku jsou špatné, brzy korodují a rozevírají se ve slisování.
Miroš Jan:
Citace: Pavel Horský 08.11.2017, 07:40
Tak to dělám od doby, kdy to mému kolegovy vypálilo tříčárkový glejt do kůže. Měl to tak spálené, že byl doma v neschopnosti. Nic pěkného. Zpocená ruka a tři fáze na malé plošce - to nejde opravdu dohromady.
Pavle, už sem to psal. ;)
Akorát já neschopenku neměl. :(
Pavel Horský:
Citace: Miroš Jan 08.11.2017, 08:59
Pavle, už sem to psal. ;)
Akorát já neschopenku neměl. :(
Já vím, že jsi to psal. Alespoň vidíš, že se to nestalo jen Tobě ;) :D
Václav Třetí:
Ještě jsem zapomněl ve svém příspěvku napsat, že jsem se setkal s šínami řezanými flexou i v oštítkovaných zásuvkových skříních s dokumentací (!) jakéhosi výrobce, bylo to už asi před pěti léty, takže si nepamatuji, kdo se pod to "podepsal".
Celé vnitřnosti vykazovaly stopy fušerské práce, šíny byly ale na konci alespoň zalepené bílou izolačkou. Celé jsem to předělal, protože s takovou špínou nepracuji a zákazníkovi nepředám. Pak jsem ještě důkladně řval v elektroodbytu, který mi to dodal, aby to poslali zase dál k výrobci. Zda to udělali nevím, ale už jsem u nich z opatrnosti raději nic podobného nekupoval.
Miroš Jan:
Citace: Pavel Horský 08.11.2017, 09:09
Já vím, že jsi to psal. Alespoň vidíš, že se to nestalo jen Tobě ;) :D
Považuji tuto událost za velké varování. 8)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana