Je v pořádku v instalaci TN-S propojení kontaktu zásuvky PE a N?

<< < (6/8) > >>

Miroš Jan:
Citace: Radek Červený  06.11.2017, 15:05

tak to je propojovací fázový hřeben bez bočních krytek a mnohdy i začištění.

Radku osobní skušenost. Chtěl jsem provést úpravu ve stávajícím rozvaděči, nevšiml jsem si neodoborného ukončení propojovacího hřebene a BUM. Hodně dlouho jsem měl na palci tři spálené proužky od těch Cu šín. >:D

Václav Třetí:
To je tak, když někdo řeže fázové sběrnice flexou přes plast i s měděnými pásy najednou. V takto udělaném rozvaděči lítaly 10 cm dlouhé blesky z šíny okamžitě  po zapnutí hlavního vypínače. Do plastu byly po řezání flexou zatavené piliny mědi tak šikovně, že vytvářely mezifázový zkrat. 

Zakončovací víčka občas nedrží a odpadnou, já vidím nejraději, pokud jsou jednotlivé šíny zastřiženy nůžkami na plech různě dlouhé (co nejkratší, těsně vedle posledního vývodu) a plastová část je o něco delší. Ovšem je to pracnější, šína se musí rozdělat a zase složit a vzniknou nějaké nepoužitelné zbytky.

Pavel Horský:
Citace: Václav Třetí  08.11.2017, 07:20

......já vidím nejraději, pokud jsou jednotlivé šíny zastřiženy nůžkami na plech různě dlouhé (co nejkratší, těsně vedle posledního vývodu) a plastová část je o něco delší.

Tak to dělám od doby, kdy to mému kolegovy vypálilo tříčárkový glejt do kůže. Měl to tak spálené, že byl doma v neschopnosti. Nic pěkného. Zpocená ruka a tři fáze na malé plošce - to nejde opravdu dohromady.

Jan Šus.:
Navážu na toto téma proto že to s tím souvisí. Jak v paneláku prodloužit hliníkový drát pod zásuvkou když je ulomen a nedosáhne na šroubek zásuvky. Je správně dát do "čokolády" a prodloužit mědí? (dvoudrátový zásuvky v panelu).

Zdeněk Friedrich:
Čoko nebrat viz http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,36010.0.html ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana