Lze do zapojení vypínačů s řazením 6 přidat PIR čidlo?

<< < (2/3) > >>

Bejbr Josef:
Díky, myslím, že to chápu - naštěstí je tam krabička, kde se vše sbíhá, takže to půjde. Nyní je to zakresleno správně?

Václav Třetí:
Pokud  sedí svorky v čidle, tak by to mělo být správně. Pokud si nejste jistý, sežeňte nějakého elektrikáře. Pokud to budete dělat sám,  vypněte jistič daného obvodu nebo hlavní jistič objektu.

Jan Franěk:
Podle mne by šla použít PIR čidla místo přepínačů. Dělají se i s možností zapojení bez vodiče N. Mnohokrát jsem je už využil jak u RD tak v bytových domech.
Doma nemám na chodbách žádné vypínače, jen namontována světla s integrovaným MW senzorem.  Nemůžeme si to vynachválit.

Václav Třetí:
MW čidla jsou citlivější, což je výhoda, ale někdy zapínají i přes dveře, takže je třeba jim věnovat více práce při seřizování. Na rozdíl od PIR nemění svoji citlivost v závislosti na okolní teplotě. Používám je také a osvědčila se mi značka Hütermann. 

Fuk Tomáš:
Dočítám se tady, že to první schéma od p. Bejbra nebude fungovat.
Dovolil bych si trochu oponovat. Pokud to bude dvouvodičové čidlo, tak to fungovat bude. Ovšem bude mít jednu nectnost - po rozsvícení světla spínačem (řazení 6) a následném zhasnutí světlo problikne a rozsvítí ho ještě na chvíli ten PIR senzor. To může nezasvěceného uvést ve zmatek.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana