Lze zemnicí vodič protáhnout chráničkou?
Martin Štipčák:
No, já to raději blíže nezkoumal. Snažím se zatím dělat mrtvého brouka. Tedy něco jako, tak mi sem ten drát přiveďte a já ho někam připojím. Jinak tipuji jeden ohyb a vzdálenost od kraje budovy k vyústění chráničky asi 6 metrů. Projektant v tom bude nevinně, spíše se na to zapomnělo.
Ještě mně napadlo, že se snad dělají slaněné FeZn lana, jestli by byly více ohebné. Kdysi jsem viděl i hliníkové zemnící vodiče, ale to nevím jestli se to ještě vyrábí. A naposled mně napadlo, jestli by to nešlo průřezově přepočítat na průřez nějakého CYA vodiče a ten venku nad zemí pak propojit s FeZn vodičem. Nebo ještě, podlaha je hrubá a do čisté je rozdíl cca 20cm. Dalo by se to vést po té hrubé podlaze a pak zabetonovat? To jsou ale jen takové bleskové nápady.
Jak je krásné, když se někdy dělají věci tak jak se mají...
Jiří_Hrubý:
50mm2 FeZn. Napřed protáhnout vodící lanko, navlíct punčochu, tlačit, táhnout a doufat.
Nesmí ale přijít do země.
Vít Rotrekl:
Citace: Jiří_Hrubý 28.10.2017, 10:37
Nesmí ale přijít do země.
A tady bych rekl ze bude jadro pudla...
Varianta CY/CYA bude jednodussi, ale bude tu trosku uskali, jak to, asi v zemi, spojit tak aby se predeslo nejakym problemum s oxidaci spoje...
Zarezani do ztracaku a zabeto ovani do podlahy ja taky v pohode reseni. Jen pozor, na ochranu proti korozi mezi na prechodech mezi jednotlivymi prostredimi... ale i na to je recept - poplastovany drat FeZn d 10mm.
IM:
Citace: Milan Hudec 25.10.2017, 12:30
Typ.příklad projektanta který si neprošel montážním obdobím (dance)
On ten imaginární projektant tu chráničku tam zazdíval? ::)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana