Ake skrutkovace typ, znacka pouzivate vo svojej prexi vy??
Jan Bocek:
Citace: Jiří_Hrubý 24.10.2017, 21:28
Dobrý šroubovák není jen o materiálu dříku a pevnosti břitu, ale i o ergonomii a ta vyhovuje každému jinak.
Citace: MrPeter 24.10.2017, 22:38
Osobně bych doporučil tento typ šroubováku: https://www.tme.eu/cz/details/wera.160_35_06/izolovane-sroubovaky-a-sady/wera/05006440001/
Je izolovaný, ale přitom není zbytečně obrněný plastem, který vadí při šroubování v užších štěrbinách (izolace se pak rozžvejká a je ji potřeba zakrátit).
Také mi vyhovuje, dobrý torzní systém izolace....něk do přemýšlel hlavou.
Obvykle koupím jen jeden kus a zkouším, zda vyhovuje do ruky. Pak teprve celou sadu ( pokud se mi líbí). Oceňuji také barevné rukojeti, anebo aspoň "špunty" informující o typu šroubováku. Pokud je to zastrčené v brašně, tak je dobrý přehled.
Na každou hlavu šroubku je zapotřebí speciální šroubovák. Proto záleží také na okruhu činnosti a podle toho na výběru typů šroubováku. Na šroubovacích se ale nešetří....uka ž mi svůj vercajk a já ti řeknu co jsi ( co budeš). ( To nám říkal mistr v učení před padesáti léty)
Milan byl ( opět ) rychlejší - je pryč doba, kdy jsme si i šroubováky vyráběli sami. Sháněli CRV pak kovali, kalili a čepele byly v počátcích dřevěné a pak se odlévaly z dentakrylu. Kdo by to dneska dělal ? Ale máme na výběr od blata až po klalitu. A čepele od ostrých hran až po pohodu jako krygel piva....ale na te čepeli hodně záleží. V šuplíku je hodně šroubováku, ale berete do ruky jen některé, proč asi?
Zdeněk Friedrich:
Mám sadu od WERA, od KNIPEX, ale asi nejoblíbenější je už asi rok sada od Hageru WIHA, které jsem v nějaké akci zakoupil hned dvě:
http://www.hager.cz/promont-shop/objednani-produktu/85720.htm?action=product&FirstRow=5&category=23&save=1
Soukupp:
Také jsem zakoupil sadu šroubováků Wiha a dva jsem už vyhodil, jelikož se vyštípli. Buď to bylo špatnou manipulací, nebo vada materiálu. Šroubováky Wera používám skoro 10 let a nemám s nimi žádný problém. Takže za mě jedině Wera, ale budu zkoušet i jiné.
Jiří_Hrubý:
Citace: Patrik Dedík 24.10.2017, 22:26
Myslis tieto:
https://www.naradie-shop.sk/p/1587/sroubovaky-do-1000v
Ano ty. Ale jak jsem již říkal, chce to ošmatat.
A pan kolega Bocek velmi dobře píše, jak to je. Mám pár oblíbených šroubováků a dokonce různých značek. A je to jak pro dobře padnoucí rukojeť, tak pro "iieální" rozměr břitu. nebo sílu izolace dříku. A to se bude lišit i specializací.
A když jsem u izolace dříku, tam je důležitý použitý plast. Je to trochu o kompromisu, tvrdé plasty mívají tendenci praskat, měkké houževnaté jsou zas náchylné k otřepům na konci. Ale tak či tak je vše o zacházení.
Jednou přijeli servisáci na velké vřetenové čerpadlo, já měl "smůlu" že jsem byl přizván k odpojení. Nechal jsem vercajk v koutě a šel si zapálit. Ta hovada vzala můj oblíbený velký Bahco a vytloukali s ním čep vřetene. Omlátili rukojeť, odřeli izolaci dříku, ale břit přežil.
V reakci na toto jsem po vychladnutí zakoupil (ne kvůli případným dalším "zápůjčkám") úderové bahco s dřevěnou rukojetí na natloukačky a povolování zaruhlých šroubů s pomocí očkového klíče. Jen je třeba se nezapomenout a nepoužít jej pro PPN >:D . Odolnost vysoká, snese i barbarské přisekávání zdiva.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana