Proč má varná konvice na kostře proti zemi 230V?
Jiří Schwarz:
Citace: Jiří_Hrubý 21.10.2017, 19:30
...
Situace má dvě řešení. Konvici vyhodit, nebo nechat přeměřit.
Podle popisu ale nelze vyloučit závadu v zásuvce (rozvodu) v kombinaci s horším stavem konvice. Přeměřit určitě a nejen konvici, ale i zásuvku (pokud by tam byla rozdvojka, prodlužka,... tak tu taky!)
Petr Hendrych:
Diky vsem za rady! V elektrice se nevyznam, takze netusim, zda mam zasuvkovy obvod s produovym chranicem. Kazdopadne premeril jsem koliky zasuvek a v jedne mistnosti mi to na kolikach ukazuje 220V, v ostatnich mistnostech nic nebo max 12V. Muze tedy byt problem s instalaci elektriny v te jedne konkretni mistnosti?
Zaroven jsem premeril kovovy spodek konvice v ostatnich mistnostech a ukazuje to 0V. Takze zrejme opravdu spatna zasuvky/zasuvky.
Jaky radite postup a v cem by mohla byt zavada?
Diky za pomoc
Lukas55555:
Citace: Petr Hendrych 22.10.2017, 09:46
Jaky radite postup a v cem by mohla byt zavada?
Okamžite zavolať elektrikára najlepšie revízneho technika na kontrolu celkoveho stavu elektroinštalá cie. Chyba môže byť iba vaše "meranie" ale takisto veľmi nebezpečné závady v inštalácii.
Hento ukazovátko skutočne nie je vhodne a už vôbec nie pre laika.
Hugo K.:
Jestli máte starší instaci, možná bude dvoudrátová, vypadá to na vypálený spoj vodiče PEN kdesi v instalaci, ať kdesi na trase nebo v některé ze zásuvek Opravdu velice nebezpečný stav,který je třeba ihned řešit s elektikářem.
Rád používám vadasku nebo ZN-1. Přeci jenom má nějaký odběr. Také se mi stalo že mezi kolíkem a fází se vadaska sotva "převalila". U TN-C v hliníku.
ACEOF ACES:
Kdyby mě jakákoliv zkoušečka indikovala napětí na kolíku zásuvky, tak bych určitě zpozorněl a tu zásuvku bych nepoužíval dokud by to elektrikář nezkontroloval a neopravil.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana