Proč má varná konvice na kostře proti zemi 230V?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Hugo K. 22.10.2017, 12:22
Rád používám vadasku nebo ZN-1. Přeci jenom má nějaký odběr. Také se mi stalo že mezi kolíkem a fází se vadaska sotva "převalila". U TN-C v hliníku.
To máte docela odvahu. Tohle můzeum už asi nebude v takové kondici, abych se to nebál strčit do zásuvky.
Nové zkoušečky mají napěťovou odolnost CAT III až IV, umí měřit proudem okolo 3,5 mA i proudem 150 mA.
Tady moje sentimentalita vůči klasice končí.
Hugo K.:
Elektrikařinou už se živit nemusím. Zkoušečky ZN-1 nepůjčuji, tudíž jsou v dobré kondici. Na těch posledních pár roků co zde ještě budu strašit nářadí už měnit nebudu. (Pozůstalí to stejně vyhodí do kontejneru i kdyby to mělo třeba CAT V.) Také ještě používám rád starou dobrou žárovkovou zkoušečku. ;)
Jan Alin:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 23.10.2017, 07:27
To máte docela odvahu. Tohle můzeum už asi nebude v takové kondici, abych se to nebál strčit do zásuvky.
Nové zkoušečky mají napěťovou odolnost CAT III až IV, umí měřit proudem okolo 3,5 mA i proudem 150 mA.
Tady moje sentimentalita vůči klasice končí.
Tak já na tohle muzeum nedám dopustit. Je totiž naprosto předvídatelné a velice spolehlivé, pokud ho má v ruce člověk, který ví co dělá. Nosím v tašce jak novou zkoušečku Fluke T150 abych nevypadal jako zaostalý taťka Šmoula, tak starou ZN-1.
Miroš Jan:
Tak to se musím také přidat.
Krom nové digitální, stále používám SN-4. Spokojenost. ;)
Václav Třetí:
Vadaska s elektromagnete m nemá chybu dodnes, není nad ní, protože se na ni nemusí jen koukat, cvaká a bzučí, koukám se raději na kontrolované místo než na LEDky. Dá se s ní shodit proudový chránič 30 mA. což také není na škodu.
Mám ve svých "zásobách" ZN-1, SN-1 i ZN 500 všechny v téměř dokonalém stavu (protože je také nepůjčuji - žena, kosa, fajfka ..... a zkoušečka se nepůjčuje!)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana