Je moźné zkratem dvou fází upálit nulový vodič? Vznikne pak přepětí v síti?

<< < (4/6) > >>

Fuk Tomáš:
Ráno moudřejší večera - teď koukám, že jsem mlčky předpokládal zkrat L2-PEN-L3.
Při prostém zkratu L2-L3 to odhadnout neumím - tady už by se muselo uvažovat rozvážení distribučního trafa nesymetrickou zátěží.

Milan Hudec:
Do výpočtu se nepohrnu, ale funguje to tak.

Ivan Polínek:
Citace: MichalX Pergl  20.10.2017, 21:21

Oprávnění pro tuto práci mám a jelikož se jednalo o panelový dům, kde je více bytových jednotek, byl jsem požádán, zda bych mohl tuto práci udělat pod napětím. Bohužel jsem na to kývl... iniciativa budiž potrestána.

Jistič byl před elektroměrem, kdy bylo vydáno povolení od ČEZu na rozplombování.

Byla to výměna z 16A na 25A.

Můj názor je, že se snaží pán zahojit, protože potřeboval údajně novou instalaci, ale po Vašich odpovědích si myslím, že nemá cenu do tohoto šťourat dále a budu nucen zaplatit rekonstrukci cizímu člověku.

Bohužel pojistku na blbost jsem v tu dobu ještě neměl zařízenou.

Tady se nejedná o rekonstrukci instalace,  ale o náhradu škody na spotřebičích. Je jen škoda, že u dokazování chybí fotografie poruchového místa, to je odbočky vodiče PEN pro 1. byt kde údajně došlo k přerušení a dále k dokázání, že poškozené spotřebiče byly napájeny z fáze L2, na které mohlo vzniknout přepětí v důsledku zkratu mezi L1-L3 a přerušeném vodiči PEN.   

Radim Strycharski:
Citace: Ivan Polínek  21.10.2017, 14:39

Je jen škoda, že u dokazování chybí fotografie poruchového místa, to je odbočky vodiče PEN pro 1. byt kde údajně došlo k přerušení

Přesně tak, to je zásadní věc. Jestli není průkazná souvislost mezi mezifázovým zkratem a přerušením PEN, což taková souvislost určitě není, tak pojišťovna má smůlu a nemůže po tazateli nic vymáhat. Důkazní břemeno je na straně pojišťovny. Něco jiného je nadpětí způsobené trvalým přerušením středního vodiče a něco jiného je přepětí vzniklé zkratem trvající mžik, když vypadly pojistky i deion u distributora.

Lukas55555:
Citace: Radim Strycharski  21.10.2017, 15:56

Něco jiného je nadpětí způsobené trvalým přerušením středního vodiče a něco jiného je přepětí vzniklé zkratem trvající mžik, když vypadly pojistky i deion u distributora.

A ste si istý že prechod skratového prúdu nespôsobil uplne prerušenie niektoreho zleho spoja na PEN?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana