Může být přiveden kabel CYKY4x10 ke dvou jednofázovým elektroměrům?
František Šohajda:
Citace: František Janeček 17.10.2017, 18:25
V připojovacích podmínkách ČEZu je největší povolovaný jednofázový odběr 25A.Dva i na jedné fázi dají tedy při soudobosti=1 50A.Na to Cu10mm2 nestačí? :)
Ano stačí !
Praxí jsem narazil na 1,5 Cyky která táhne už 20 let (dodnes) 20 A jistič....
Celý jednofázový byt,plně elektrifikovan ý!
Je to sice mimo, majitel s tím nechce nic dělat...tak je to tam ještě dnes...nic se neděje!
Pak Cy10 mm musí stačit!
Někteří by tam dali snad 240 mm... ;D ;D ;D ;D
J Lhava:
Citace: ACEOF ACES 17.10.2017, 17:14
V tom případě, jaký by potom měl mít průřez PEN třeba v panelovém domě?
Smích
V panelovem dome mam trojfazovou soustavu s nejakym predpokladem rovnomernosri fazi. A pripadne nerovnomernost i a harmonicke viz CSN 33 2130 ed. 3, priloha C (neboli povinnost pouzit plny prurez PEN). Tady mam dva jednofazove odbery, coz je z hlediska zatizeni stredniho vodice neco dost jineho ...
Radim Strycharski:
Citace: Jan Hlavatý. 17.10.2017, 20:41
Tady mam dva jednofazove odbery, coz je z hlediska zatizeni stredniho vodice neco dost jineho ...
Kde berete jistotu, že jsou to dva jednofázové odběry? Já si myslím, že je to jeden třífázový odběr zatížený na dvě různé fáze.
Jan Franěk:
V panelovem dome mam trojfazovou soustavu s nejakym predpokladem rovnomernosri fazi. A pripadne nerovnomernost i a harmonicke viz CSN 33 2130 ed. 3, priloha C (neboli povinnost pouzit plny prurez PEN). Tady mam dva jednofazove odbery, coz je z hlediska zatizeni stredniho vodice neco dost jineho ...
Bavíme se o dvou chatičkách, přejištěnými 16A jističi. Trvalé zatížení nula, příležitostně možná na 50%, vyjímečně na maximum. I kdyby to bylo stále na maximum, nebál bych se toho.
Asi bych to nebral tak tragicky. Podle mého je v tomto případě 10mmPEN dostatečným.
Spočítejte si jaký proud se může PENem vracet i když zatížíme oba jističe na maximum.
Citace: Radim Strycharski 17.10.2017, 21:47
Kde berete jistotu, že jsou to dva jednofázové odběry? Já si myslím, že je to jeden třífázový odběr zatížený na dvě různé fáze.
Jsem téhož názoru. ;)
ACEOF ACES:
Jak velký myslíte, že v tomto případě poteče proud vodičem PEN, aby nestačil průřez 10mm2 v mědi?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana