Zajímá vás historie? O T. A. Edisonovi
František Tuček:
#EH: Můj výlet do Orange (Thomas Alva Edison)
Měl by každý opravdový elektrotechnik znát historii svého oboru? Nebo mu stačí znát pouze poslední novinky z technických norem a veletrhů? V tomto se bezpochyby neshoduji se zbytkem odborných médií. Když jsem ve středním věku zjistil, co mi všechno ve škole neměli potřebu sdělit, začal jsem pátrat sám. Jednou z ikon elektrotechnik y je pro mne bezpochyby T.A. Edison. Vymyslel žárovku. Samozřejmě. A dál? Kdo zná více? A kdo ten, kdo zná více, dá také ostatním vědět? Není to v rozpočtu? Tak máš národe smůlu! Kdo by přece jen chtěl vědět více ...
Související ...
... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
#EH: Můj výlet do Orange (Thomas Alva Edison)
František Tuček:
#EH: Dvanáctiletý redaktor Thomas Alva Edison
Co vše víte o Edisonovi? Odkud pocházel on a jeho předci? Jak se on sám dostal ke studiu elektrotechnik y? Byla z bohaté rodiny nebo si musel na studia vydělat? A rozhodně stojí za povšimnutí v kolika létech začal vynalézat. A jak to vlastně bylo s vynálezem žárovky? Byl to vynález Edisona nebo Rusa Lodygina? Začtěte se krátce do textu, který je k dnešnímu dni 130 roků starý. ... "čtenář v dalších řádcích seznámí se blíže s tímto velikým mužem, s jeho životem, s jeho pracemi, domácností a novějšími velkolepými výtvory jeho ducha, sleduje návštěvu spisovatelovu u Edisona" ...
Související ...
#EH: Dvanáctiletý redaktor Thomas Alva Edison
Jaromír Táborský:
Tak Edison měl stejnou zábavu jako já. Také jsem chtěl být dopisovatelem The Washington Post! (dance)
František Tuček:
#EH: Llewellyn Park (Thomas Alva Edison)
Llewellyn Park se nachází ve West Orange New Jersey, pouhých 12 mil od Manhattanu. Založil ho v roce 1857 Llewellyn S. Haskellnewyors ký obchodník Llewellyn Solomon Haskell. Objevil zalesněnou plochu na východním svahu pohoří Watchung a rozhodl se vytvořit předměstskou komunitu venkovských usedlostí. Llewellyn Park je považován za první plánovanou rezidenční komunitu v USA. Byl domovem mnoha významných obyvatel, zejména Thomase Edisona, jehož domov Glenmont je stále atrakcí, která byla jmenována národní historickou památkou.
Související ...
#EH: Llewellyn Park (Thomas Alva Edison)
František Tuček:
#EH: Magnetický obr (Thomas Alva Edison)
Přiznejme si, že toho o technických velikánech nevíme více než to, co se o nich píše velice často. Ve skutečnosti víme zlomek, jen to pro veřejnost nejzajímavější . Edison se proslavil nejen žárovkou. Přemýšlel jak fyzikálními zákony pomoci tam, kde jsou ostatní na konci nápadů. V této kapitole je popsán jeho magnetický prosévač dobyté rudy. Když tvoříte něco nového, nebývá neobvyklé, že vznikají související "drobnosti", z kterých časem vznikají další objevy ...
Související ...
#EH: Magnetický obr (Thomas Alva Edison)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana