Jaký zvolit průřez vodiče ke svářečce se svářecími kabely dlouhými 460m?

<< < (2/4) > >>

Milan Hudec:
Cena kabelu bude počítáno hodně o pasu 100k.
Centrála?

Jan Alin:
Dělá to na mě dojem, že se jedná o přípojku k domu, nikoli o pohyblivý přívod ke svářečce. Ten by totiž při té délce těžko někdo unesl. Pokud mám pravdu, radím oslovit projektanta.  ;)

Václav Třetí:
Vzniká mnoho důležitých otázek.
 Např.: Svářečka je zapojena jednofázově na 230V nebo mezi dvě fáze na 400V nebo
            na všechny tři fáze 400V?
            Je to na jedno použití, nebo dlouhodobě, či opakovaně v určitých intervalech?
            Bude se svářet obalovanými elektrodami nebo v ochranné atmostéře?

Jinak je to obecně dost velký problém, půlkilometrové vedení bude docela slušný balík dost silného kabelu, to je na autojeřáb nebo speciální podvozek. Doporučil bych použití té elektrocentrál y jako kol. Hudec, nebo ještě lépe, existují přímo svářečky poháněné spalovacím motorem, to je nejlepší, elektrocentrál a musí mít pro použití se svářečkou dost velkou výkonovou rezervu, aby to fungovalo správně.  

Jan Bocek:
Citace: Pavel Rampas  05.10.2017, 20:27

Potřebuji zjistit, jaký mám zvolit průřez vodiče ke svářečce.
Příkon má 5 kW, délka kabelu je 460 metrů a je použit hliník.
Našel jsem tabulku, ale ta je jen pro stejnosměr.
Chtěl bych popřípadě i vzoreček.

Je to krásná cvičná úloha pro studenty. Dobrý student by se ale ptal tak, jak Václav Třetí.
Předpokládejme, že je to svářečka připojená na tři fáze s celkovým příkonem 5,5 kW. Pak bude proud ve fázi 11,3A. Pokud půjdeme na úbytek napětí jen 5%,  pak to bude CYKY 5x16, anebo 4x16. Pro hliník to bude o stupeň více. Spíše AYKY  3x35+25 s koncovým rozvaděčem a uzemněním. Je to již na projekt......t a délka je příšerná. To je již na řešení přípojky.

Je to ekonomický nesmysl, jak již zde uvedli kolegové.

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Bocek  06.10.2017, 11:00

Je to krásná cvičná úloha ...
... CYKY...
... AYKY... 

AYKY i CYKY je pro pevnou instalaci, pokud je třeba to občas sbalit a zase rozbalit, měl by to být kabel s "ohybnými vodiči"

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana