Jaký zvolit průřez vodiče ke svářečce se svářecími kabely dlouhými 460m?
Jan Bocek:
Citace: Jiří Schwarz 06.10.2017, 19:17
AYKY i CYKY je pro pevnou instalaci, pokud je třeba to občas sbalit a zase rozbalit, měl by to být kabel s "ohybnými vodiči"
Zadání je o napájení spotřebiče - svářečky o výkonu 5 kW a délce 460 m.
Provizorku jsme již vyloučili jako nesmysl.
Proto jsem uvedl příklad s pevnou instalaci
Nikde nic není uvedeno o tom, že by se to mělo občas sbalit a rozbalit.
Nejsou doplňující informace a proto nelze podat technickou radu.
Jan Franěk:
Znovu opakuji. Bez dalších doplňujících infromací, nemá cenu cokoliv počítat a řešit. Buď přestane být tazatel tajemný jako hrad v Karpatech, nebo je to pro zdejší kolegy spíš ztrátou času, než nějaká pomoc komukoliv. Ve hře je stále mnoho neznámých.
Pavel Rampas:
Omlouvám se za zpoždění, připojeno to bude na všechny 3 fáze.
Svářet se bude obalovanými elektrodami, jedná se o časté používání.
Je to zatím orientačně :)
Jan Franěk:
Takže zase nevíme to podstatné. :-\. Osobně při návrhu kabelů neřeším jestli se budou používat obalované elektrody, nebo jiný způsob svěření u svářečky napojené ze zásuvky.
Vložte sem konečně ty důležité informace. Viz všechny předchozí příspěvky.
Pro kolegy. Nevidím tam nic o pohyblivém přívodu. Navíc není v této délce ani povolen, tak s ním vůbec nepočítám. To raději tu centrálu.
Podle mne půjde o pevný rozvod, aleje potřeba aby to jasně napsal tazatel. Pak způsob uložení a další případné technické požadavky. Jinak je to pořád o ho....ě.
Navíc mi vychází stále více varianta, zamknout toto vlákno s odkazem na projektanta. Nemá cenu radit takovou věc někomu, kde namísto technických informací vkládá typ elektrody. Něco poradíme bez znalosti konkrétního místa a podmínek a sami víte jak to může dopadnout a pravděpodobně jak to i dopadne. :-X
Pavel Rampas:
Radši to budu tedy řešit s projektantem, (poklona) .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana