Je nutné pospojovanie serverov v miestnostiach, kde nema pristup laik?

<< < (2/3) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
A co bezšumová zem, tu roztahanou máte?

Václav Kalina DC:
Tak hlavně, pokud někdo projektuje serverovnu, měl by znát normu ČSN EN 50310 ed. 3. Použití společné soustavy pospojování a zemnění v budovách vybavených zařízením informační technologie. Bez její znalosti může projektovat tak maximálně garáž v řadové zástavbě  :-\

Jan Bocek:
A při revizích jsem si myslel, že mi stačí závěry ČSN 33 2000-5-54 ed.3
a ČSN 33 2000-4-41 ed. 2 i s přílohou NB, případně pro EMC ČSN 33 2000-4-444

a najednou prohlížím příklady z ČSN EN 50310 ed. 4 ( 36 9072)
a také z ČSN EN 50600-2-2 ( 36 7260) a začínám mít jiný pohled na soustavy pospojování pro telekomunikačn í a datové rozvody i pro rozvody napájení.

A stačí někdy tak málo, aby Honza Hlavatý zde dal ten správný odkaz. Zdá se, že někdy bloudíme okolo....Elekt rika je dobrý odborný server i pro odborníky s letitou praxí.

A že otázka pospojování i v průmyslu a okolo strojního zařízení není všem moc jasná, tak s tím se setkávám každodenně. Kapitolu 8.1 z ČSN EN 60204-1 ed. 2 mám zkopírovánou i s obrázkem 2 a rozdávám je ( někdy)  a rovněž obrázky za kapitolou 9.4.3.1 - proč by měly být řídící obvody uzemněny. Je to jen zdánlivě jiné téma, než pospojování  v servrovně.

Milan Hudec:
Pouze bych připoměl v problematice další podstatnou normu, která má se jmenovanou "použití...." velkou souvislost, a to?

Jiří Schwarz:
Milane, ty jsi zase tajemnej jak Hrad v Karpatech...
Chceš do toho vložit nějaké pravidlo podle zrušené 33 2000-7-707? Nebo chceš připomenout něco z řady "60950"? Nebo 61140? Nebo to chceš spojit s ochranou proti blesku a přepětí?
A nebo míříš úplně jinam?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana