Mohu svévolně změnit zapojení ovládání HDO kotle?
Stanislav Bartel:
Mám na mysli kotle Protherm a Dakon, které používají relé Eberle 410, 16A na 12Volt při spínání topných spirál a hlavní stykač v kotli je ISCH 24A, AC.
U Dakonu je hlavním stykačem ESB 24-40A. Nejde tedy o kotel, ale o spínací prvky. Ale vždy jsou jejich cívky jedním koncem připojeny na napětí z řídící automatiky a druhým koncem na nulový potenciál, připojitelný buď přímo nebo přes HDO.
Miroslav Minařík:
Citace: Frantisek Stika 01.12.2006, 16:53
Panove (poklona) za rady a informace - nastesti mam bokem natazeny jeste jeden kabel 3x1.5 kterym bych tedy vedl to ovladani hdo z pojistkove skrine vyndam ten stykac a misto nej pripojim rovnou ten 3f jistic, ktery byl za stykacem. Jen sem si chtel usetrit jednu drazku do nove omitky - ten ovladaci kabel mi totiz vyleza cca 2 m od pojistkove skrine. Pocitam ze ho pak staci jen pres wago napojit na kabel hdo ktery odpojim ze stykace?
Jeste jednou diky.
PS: jedna se o kotel ELECTRA 15 od moratopu
Cokoliv měnit v zapojení takového zařízení je v rozporu s tím, co máte v podmínkách užívání. Pokud výrobce stanoví pravidla užívání a vy jej pozměníte, kromě záruky o kterou přijdete, také na sebe berete 100% odpovědnost, ve všech částech, za které odpovídal výrobce.
Což zrovna u kotle bych tedy asi nedělal. Ale samozřejmě je to můj pohled ... (plc)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana