Kdy je nutné spřažení 3f jističe?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Daniel Reiský 27.09.2017, 13:45
Asi jsem se špatně vyjádřil. Celá instalace v domě je na dvou chráničích, tak je přeci nesmysl, dávat desku mimo chránič. Je na nich celá instalace, včetně světel.
Celou instalaci mám za chráničem (chrániči), kromě osvětlení, varné desky a trouby. Mě to smysl dává.
Václav Třetí:
Chránič na tepelné spotřebiče jako jsou boilery, sporáky či akkukamna není špatná věc, ovšem pokud je použit samostatný pouze pro tyto obvody. Tyto spotřebiče se vyznačují vyššími únikovými proudy a je to dobrá indikace stárnutí spotřebičů a jejich potřeby opravy nebo náhrady novým kusem. Při použití centrálního chrániče nebo několika chráničů pro skupiny obvodů bude nejen pro laika problém identifikace, proč chránič reaguje a časté výpadky povedou k "oblíbenému" řešení - přemostit nebo vypojit chránič.
Bašta Roman:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 06.10.2017, 07:18
Celou instalaci mám za chráničem (chrániči), kromě osvětlení, varné desky a trouby. Mě to smysl dává.
Někdy se hodí proudový chránič i u trouby, včasná indikace poruchy:
Citace: Bašta Roman 29.12.2014, 10:28
Na dně trouby časem vznikly malé dírky(velikosti špendlíkové hlavičky) propálením (občas něco sladkého nebo mastného ukápne a když se včas nevyčistí, působí na tom místě vyšší teplota) nebo i korozí. U tohoto typu je spodní spirála použita v otevřeném provedení (keramické prstýnky okolo odporového drátu), která je uložena v kovovém profilu ve tvaru U. Náhoda tomu chtěla, že jedna z dírek byla nad spirálou a tím se na spirálu dostávali nečistoty, které vytvořili ve "vaničce" vrstvu , ktrerá způsobovala vybavení chrániče. ....
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana