Věděli jste, že použitím TERMÍKU zkrátíte dobu vytápění místnosti?
Fuk Tomáš:
Citace: Patrik Mlynar 20.09.2017, 09:43
To je komplexny problem : vacsina meracov meria rozdiel teplot radiatora a miestnosti, dvoma termistormi. Prave ak by sa podarilo zvysit teplotu miestnosti a sucasne ofukovat len radiator mimo snimaca, merana spotreba by bola mensia.
Naopak, je třeba ofukovat snímač, aby si myslel, že je v místnosti teplo i při studeném radiátoru.
Ostatně soudím, že to je hlavní důvod, proč si to lidé kupují, i když na web to napsat veřejně nejde.
Vlado Konrád:
Že to vykúri miestnosť rýchlejšie je isté. Ako ale dokáže toto zariadenie usporiť až 50 percent nákladov mi hlava neberie ( obrázok je o kúrení kotlom) . Množstvo dodanej energie je predsa rovnaké či za kratší, či za dlhší čas. Zmením len výkon vykurovacieho telesa. Nič viac.
(Rad 4 malých veľmi tichých ventilátorov, ktoré sú pripevnené zospodu radiátora, urýchlia prietok teplého vzduchu radiátorom, a tým až 5x zrýchli ohriatie vzduchu vo vyhrievanej miestnosti. Pri použití priestorového termostatu, termohlavíc a pri dobrom nastavení celého vykurovacieho systému, je možné dosiahnuť úsporu nákladov za kúrenie až o viac ako 50%.)
Vladimír Kopřiva:
Obdobné provedení využívám ji 12 let k ohřevu vzduchu v potírně. Výrazně urychlí ohřev vzduchu ale určitě to nesníží množství potřebné energie v daném čase. To je dáno tep. ztrátou
vytápěného prostoru. :)
Radek Červený:
Ano, věděli ;) Zákon o zachování energie je neúprosný, takže na energii nic neušetřím, jen zrychlím pocitové vyhřátí vzduchu v místnosti, nikoliv ale naakumulování.
Trošku mě to připadá jako senzace a trošku mě to překvapilo, tak malinko z toho cítím senzaci hodnou bulváru.
Martin_Vašíček:
Já myslím, že si tu úsporu vysvětlují: Čím rychleji ohřeju vzduch v místnosti, tím dřív mohu vypnout kotel.
A tak bych to i chápal. Je to stejný princip, jako u přimotopu s ventilátorem. Když ventilátor nezapnu, vyhřátí trvá pocitově o mnoho déle, než s ventilátorem zapnutým.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana