Lze připojit pohyblivý přívod do zásuvky napevno?

<< < (2/3) > >>

Vratislav Fugl1:
Taková poloviční "cikánská prodlužka",  ta má ale samce na obou koncích, obojí nebezpečný bastl.

Fuk Tomáš:
Citace: Tomáš Hradecký  15.09.2017, 19:50

konec napevno připojeného kabelu se samcem na konci asi není to nejlepší

Já jsem to pochopil opačně - že je záměrem prodlužka/pes s koncovou (výstupní) zásuvkou pevnou. Nevím, jestli tazatel ví o tom, že k tomu účelu existují plastové držáky.

Jiří_Hrubý:
Výrok Citace

jeden konec zapojim napevno do zasuvky a druhy bude volny samec
budí dojem, že tazatel chce "volný samec" tzn jakoby snaha buď o vytažení kabelu s vidlicí z pevné instalace, konkrétně tedy zásuvkové krabice, za účelem připojení centrály či jiného bytu. To je velmi špatný nápad.
Ale výrok Citace

V podstate je to prodluzka s jednim pevnym koncem.
zase naznačuje snahu vytvořit pevně připojený pohyblivý přívod. Vzhledem k tomu, že nelze jednoduše zajistit odlehčení tahu, ani prevenci proti vytržení, jako je tomu např u závěsných zásuvkových kostek, nebo automatických navijáků, též pevně připojených, avšak do jisté míry pohyblivých, není to vůbec dobrý nápad.
Pravděpodobněj ší se mi zdá pokus o výrobu polocikánského prodlužováku. Nějak se mi nezdá, že by tazatel pokládal dotaz na něco, co se dá snadno vyřešit zapojením konvenčního prodlužováku.

Václav Třetí:
Pro karavany a maringotky existuje tzv. přívodka, což je speciální vidlice určená na pevnou montáž.

Její použití by bylo eventuelně možné i pro připojení náhradního zdroje (agregátu, elektrocentrál y) ke stabilnímu objektu. V tomto případě se však musí zajistit bezpečný provoz. Nesmí dojít k situaci, že se na kolících této přívodky objeví napětí ze sítě a musí být též zajištěno, že se nemůže dostat napětí agregátu do veřejné sítě. K tomuto účelu slouží tzv. přepínač sítí, který musí přepínat všechny pracovní vodiče obou zdrojů včetně vodiče N.

Záleží tedy, k čemu vámi navrhované zapojení potřebujete.

Pavel Horský:
Nelze! Je to velice špatný a životu nebezpečný nápad. Jak vás vůbec mohlo něco takového napadnout. Osadit konec vámi zamýšleného bastlu vidlicí?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana