Jak řešit podpěry vedení pro hromosvod pro hřebenáče 275x120mm?

(1/4) > >>

Michal P:
Máme hřebenáče Creaton Ballance, které jsou široké 275mm a vysoké 120-125mm. Pro takové hřebenáče neexistuje podpěra vedení, nebo ji nemohu najít. Koukal jsem do Dehnu, do DT Technic, Kovoblesk, Termis, nikdy nic, bud je hřebenáč moc široký, nebo vysoký.
Elektrikář si neví rady, resp. ptal jsem se i jinde, řešení snad jedině vést to vedle hřebenáče na podpěrách pod křidlici, ale bojím se, aby to nevypadalo nevzhledně. Řešil to tak někdo, nemáte foto?
Prodejce i dokonce výrobce mi nic nedoporučili, prý si s tím poradí ten, kdo to bude montovat.

Zkoušel jsem firmě vnuknout nápad, že bych využil např. TREMIS PV 1s (V167) do zdiva a přilepil jej den předem na hřebenáč např. mamutem total apod.,  tedy přídržnost od 15 do 50Kg/cm2, takže řekněme 20Kg to musí i ve smyku udržet. Ale ani jedné firmě se to nezdálo, protože je to neprofesionáln í a nesystémové řešení. Nicméně, zajímalo by mě tedy:
1) jak jde tohle řešit jinak než na hřebenáč a zda jsou nějaké fotky z realizace?
2) zda je teoreticky špatná úvaha dát to na mamuta, když to řekněme vyzkouším a třemi prsty to neutrhnu, nebo jenom s velmi velkým úsilím. Může to např. revizák legitimně odmítnout?

Zdeněk Friedrich:
Jak je možné, že si elektrikář neví rady, když musí mít vše v projektové dokumentaci, která je pro instalování LPS (hromosvodu) nezbytná a zajisté ji má, když se do instalace hromosvodu pustil. (norm) ;)

Jan Hájek:
Ten zámeček na hřebenáči je docela zajímavý, šlo by použít pod ten FIRSTFIX podpěru vedení obj.č. 206170 (viz níže),  ale šel by použít obj.č. 206439.
Pokud chcete přesnou odpověď, dejte sem výkres hřebenáče, video jsem našel pouze v maďarštině a podklady na webu mají k taškám.

Pavel Horský:
Citace: Michal P  12.09.2017, 16:20

Může to např. revizák legitimně odmítnout?

Správný a poctivý revizák odmítne revizi bez předložení projektové dokumentace.

Také jsem koukal na podpěry, která vám doporučuje kolega Hájek. Možná by stálo za to jednu podpěru vyzkoušet. To nikoho nezrujnuje.
Vhodné podpěry by měl doporučit i zástupce výrobce. Doporučuji ho oslovit.

Fuk Tomáš:
Citace: Michal P  12.09.2017, 16:20

...2) zda je teoreticky špatná úvaha dát to na mamuta, když to řekněme vyzkouším a třemi prsty to neutrhnu, nebo jenom s velmi velkým úsilím. Může to např. revizák legitimně odmítnout?

Neutrhnete to teď, ale máte tušení, co s tím udělá 20-30-40 let povětrnostních vlivů?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana