Mohu umístit rozvaděč do koupelnové příčky?
Jirka Š. Svejkovský:
Do kabelu na povrchu vyvrtá díru leda sebevrah.
Tomáš Nov:
Přesné rozměry zatím bohužel nemám, přikládám alespoň vyzualizaci hotové koupelny.
Zdeněk Friedrich:
Citace: Tomáš Nov 06.09.2017, 20:49
Info: Rozvodnici jsem našel s montážní hloubkou 88mm od firmy Noark...
Kromě odpovědí, které již zazněly bych měl trochu problém s rozvaděčem uvedené firmy. Co jsem kdy vidět tyto rozvaděče, nikdy neměli výrobní štítek v souladu s ČSN EN 61439-1 ed. 2 a samotné provedení bylo tristní, tudíž k nim samozřejmě nebyla vypracována žádná povinná dokumentace a prohlášení o shodě vyžadované pro všechny výrobky zákonem. Tyto rozvaděče osazují zejména různí elektrozedníci, provádějící rekonstrukce bytových jader, kteří mají o elektrotechnic e tu znalost, že se to musí udělat z co nejlacinějších materiálů a tuší něco o tom, že existuje fáze, nula a někteří vědí i o ochranném vodiči. Na foto je rozvaděč v panelovém bytě po rekonstrukci bylového jádra elektrozedníky, po předání díla. (helpsmajl) Problém je totiž v tom, že výše jmenovaná firma, na rozdíl od solidních a renomovaných firem nemá k dispozici software pro legální výrobu bytové rozvodníce konečným výrobcem v souladu se zákonem a platnými normami. (norm) (plc)
Tomáš Nov:
Aha, to jsem vůbec nevěděl, můžete nadhodit nějaké značky, které tyto předpisy splňují? Dnes mi v práci kolega doporučoval firmu Bonega, mají na webu i konfigurátor zpojení - máte s jejich výrobky někdo zkušenost?
PS: Očividně bylo potřeba ušetřit i na krycím rámečku neobsazených pozic - to je jedno celé pivo! Nehledě na to, že ve kvalitně odvedená práce by podobnou "pavučinu" vůbec neměla obsahovat...
Jan Franěk:
Citace: Tomáš Nov 07.09.2017, 19:40
Aha, to jsem vůbec nevěděl, ...
A proto by jste tuto práci měl přenechat těm co vědí, aby to nedopadlo podobně. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana