Mohu umístit rozvaděč do koupelnové příčky?

(1/7) > >>

Tomáš Nov:

Mohu umístit rozvodnici pod omítku do 10cm porobetonové příčky, která odděluje koupelnu od chodby?

Info: Rozvodnici jsem našel s montážní hloubkou 88mm od firmy Noark viz. odkaz níže, zadní stranu která bude v koupelně bych zatáhl a dorovnal se zbytkem zdi lepidlem (samotnou rozvodnici zafixoval zapěněním),  zeď dále natáhl hydroizolací a do výšky dvou metrů bude poté obložena 1cm velkoplošnými obklady.

Pro lepší představu přikládám foto.

Jiří Schwarz:
ČSN 33 2000-7-701 (aktuálně ed.2) uvádí požadavek na uložení vedení 5 cm pod povrchem... Takže moc dobrý nápad to není, i když to není "vedení"...
Z těch obrázků není úplně jasné jak přesně tam vycházejí "zóny".

Maroš Klein:
Z hľadiska zón to vyzerá od oka vpravo od umývadla „v suchu“,  navyše rozvádzač v kúpeľni nebude.
A ak teda máte zmáknuté aj všetky ostatné riziká ako je napríklad už spomínané uloženie vedení, vstupných médií, mechanickú ochranu, ochranu pred možnou vlhkosťou s odvetraním, ochranu pred prepätím či neoprávnené zásahy do VTZ, potom môžete.
Dokonca to až pomaly vyzerá ako vhodné miesto na doplnkové pospájanie z vonkajšej strany miestnosti so sprchou. :)

Tomáš Nov:
Umývací prostor bude končit přibližně 10cm od vnitřního rohu stěny, zhruba tak, jak je umyvadlo zakreslené. Kabely z rozvaděče budou vedeny v drážce ve zdi na straně z chodby. Jde tedy predevším skutečně jen o zadní stranu rozvodnice, která bude od koupelny oddělená 2cm "vrstvou" skladající se z lepidla, hydroizolace a obkladu.

Prostorově jsem bohužel nenašel jiné místo kam 24mod rozvodnici dát, tak aby byla snadno přístupná. Druhá varianta je dát ji nad vstupní dveře do záchoda. Tam bych ale já dosáhl sotva na špičkách a žena by potřebovala stoličku - což mi nepřijde jako úplně ideální řešení.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří Schwarz  06.09.2017, 22:33

ČSN 33 2000-7-701 (aktuálně ed.2) uvádí požadavek na uložení vedení 5 cm pod povrchem...

S tím mám trošku problém. Hlavně u koupelen z OSB desek.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana