Neznáte náhradu za proudové relé R100 sloužící pro podmíněné spouštění pohonu?
Jiří Kubík:
Ideální je v takových případech hlídat tlak, nebo průtok oleje.
Viz. auto.
:)
Pavel Horský:
Použijte vhodný motorový spouštěč a máte po problému. Stačí jen zjistit proudový rozsah.
Jan Franěk:
Každý z výrobců stykačů, relátek a já nevím čeho všeho, má v nabídce i mnoho "doplňků". Jednou z běžných jsou i různé nadproudové ochrany pro motory. I zde na Elektrice proběhlo mnoho prezentací mnoha firem s mnoha řešeními. Zkuste dát dotaz do místního vyhledávače.
Zcela běžně výrobce stykačů nabízí i doplněk ve formě modulu, který napojíte přímo do svorek konkrétního stykače a který obsahuje nadproudovou ochranu motoru, včetně pomocných kontaktů pro signalizaci a podobně. Na přiloženém obrázku je jedno z mnoha řešení, jednoho z mnoha výrobců ;)
Jiří Kubík:
Já dotaz chápu tak, že tohle proudové relé zde není kvůli nadproudům,
ale zabraňuje spuštění vřetene stroje, případně dalších zařízení,
dokud není spuštěno olejové čerpadlo mazání převodovky,
nebo chlazení vřetene.
U velkých obráběcích strojů běžná věc.
Nadproudové relé nezabrání průšvihu při poruše spínacích prvků
olejového čerpadla mazání.
Jan Franěk:
Citace: Jiří Kubík 07.09.2017, 09:35
Já dotaz chápu tak, že tohle proudové relé zde není kvůli nadproudům,
ale zabraňuje spuštění vřetene stroje, případně dalších zařízení,
dokud není spuštěno olejové čerpadlo mazání převodovky,
nebo chlazení vřetene.
Marně přemýšlím jakým asi způsobem. :-\ Jaká je tedy podle vás jeho funkce, když tam není kvůli nadproudům?
Podle mne prostě jen přeruší pomocný (řídící) obvod v momeňte, kdy dojde k poruše na motoru, nebo přívodu a R100 vypne tak (přeruší) povel pro stykač, nebo relé, aby to ochránilo motor, nebo vedení. Samotný povel chodu je možné brát z pomocných kontaktů stykače (relé) nebo případně od tlaku oleje.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana