Kdo hradí přeložení kabelových tras domovních přípojek do země?
Jiří_Hrubý:
Pokud probíhá přeložka vzdušného vedení do země a vy jste účastníkem stavebního řízení, pokud bude zasahováno na váš pozemek, musel u vás být projektant, který vám dal podepsat souhlas, taky s měl ptát na věci jako např hlavní jistič a podobně.
Tedy na tohoto člověka musíte mít někde kontakt a ten vám musí odpovědět co, jak a proč nakreslil.
Jediná situace, kdy odběratel platil v obdobné situaci, tzn rekonstrukce sítě, HDV byla výrazná změna oproti PD na jeho žádost.
Luboš B:
Nikdo u mě nebyl a z toho co jsem pochopil z výkresů a popisu mi prostě postaví před plotem na chodníku budku a tím to hasne. Nikde ani zmínka, že bych chtěli u mě na domu demontovat vzdušné vedení nebo to na něj opět napojit. Každopádně zítra jim tedy zavolám ať tu nevarim z vody.
Jiří_Hrubý:
Je to trochu chaotické, ale ono se to vysvětlí. Kdyby měl být demontován stávající vzduch, musel jste být obeznámen. Stává se, že projektant pošle brigádníky, kteří svou práci odfláknou a pak je odběratel velmi překvapen. Ale to se ukáže, až jim zavoláte.
Vít Rotrekl:
Určitě to musejí udělat tak, aby jste byl připojený k síti.
Viděl bych to asi takhle:
- firma bude dělat rekonstrukci sítě, ale musí to provést tak aby jste zůstal připojený, takže jsou dvě možnosti:
a) buď vedle té nové rozpojovací/přípojkové skříně postaví nový sloup a na něj vás nějakým způsobem připojí
b) nějakým způsobem se domluvíte s realizační firmou/projektantem, aby byla v rámci té rekonstrukce sítě provedena "nová" přípojka pro váš dům zemí
c) nebo se domluvíte s realizační firmou, případně jinou, a nachystáte si za svoje přípojku zemí
Osobně, jsem za to, že když už se ta rekonstrukce provádí, a zároveň vy provádíte rekonstrukci domu, tak bych si to zemní vedení taky udělal. Předpokládám, že elektroměr máte někde uvnitř objektu, takže bych s tímto i přesunul i elektroměr ven z domu...
PS: před časem jsem řešil něco podobného v jedné chatové kolonii. Můj zákazník tam měl chatu a byl v dostatečném předstihu kontaktován projektantem, který měl na starosti rekonstrukci sítě projekčně, který mu nastínil situaci co a jak se bude dít. Taky v ten moment tu chatu rekonstruoval. Takže jsme se dohodli, že to připravíme už na nové zemní připojení - elektroměr ven na hranici pozemku, nové vedení z elektroměráku do domovního rozvaděče, a cca 1 rok byla chata připojena "provizirně" kabelem v chráničce kolem plotu. Realizační firma pak postavila vedle elektroměráku novu přípojkovou skříň a zdemontovali provizorní připojení.
Ano byly to pro něj peníze na víc, ale na konec říkal, že toho nelituje, že jsme to takto předělali a že jsem mu v podstatě toto řešení vnutil.
František Šohajda:
Citace
Je nějaká šance že mi zřídí připojení až domů k hodinám?
U mě je to něco podobného...je n EON...projekty jsou hotové, na hranici pozemku PRIS za kterou zaplatí nějaký poplatek majiteli nemovitosti.
Jako elektrikář, jsem s jejich projektantem spolupracoval na trase kolem mého domu.
Chtěli kopat přes vjezd, já jsem si dal do připomínek protlak a všechno schválili!!
Připojení je kompletně až do elektroměrovéh o rozvaděče v jejich platbě. I v projektu je to tak napsáno. Majitel nic neplatí, sundají střešník a zapraví všechno na fasádě!
Zatím je to nachystané už 3 roky, nyní asi nemají prachy! :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana